Γράφει το Κερασιώτικο Μελτεμάκι
Μια χαμογελαστή Καλημέρα σε όλους σας αλλά και στον φίλο Καυστικό από το απέναντι χωριό που είμαστε μαζί σήμερα στο μπλογκ!
Σήμερα νιώθω πολύ καλά!
Μια ανεξήγητη χαρά… με πλημυρίζει!
Ίσως να φταίει του ότι… γύρω μου βλέπω ανθρώπους που μέχρι χθες τους έλεγα “Καλημέρα” να φεύγουν απ’ τη Ζωή τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα….

Ίσως να φταίει του ότι… βιώνοντας τέτοια γεγονότα, συνειδητοποιείς πόσο μικρή και σύντομη είναι η Ζωή και πρέπει να τη Ζεις όπως μπορείς… αλλά να ζεις την κάθε της στιγμή!

Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι μένουμε στα αρνητικά, στα προβλήματά μας, στα χρήματα… που θεωρούμε ότι αυτά είναι τα μόνα σημαντικά και αν τα χάσουμε, τελειώσαμε!

Ενωμένα Φροντιστήρια

Πόσο ανόητοι τελικά είμαστε;

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχουν σημασία! Σημασία έχει μόνο η ΥΓΕΙΑ μας!

Όταν θα σου χτυπήσει την πόρτα και σου πει πως αρρώστησα και δεν είμαι πλέον Υγιής, φίλε μου/φίλη τότε σχεδόν έχεις τελειώσει. Και λέω σχεδόν, γιατί αν έχεις αρρωστήσει βαριά και οι ελπίδες είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, τότε πράγματι τελείωσες!

Και τι μένει πίσω;

Άνθρωποι να σε κλαίνε! Αντικείμενα που απλά θα σε θυμίζουν αλλά θα βρεθούν σε ξένα χέρια…
Θα ζεις μόνο μες την καρδιά και στο μυαλό εκείνον που σ’ αγάπησαν αλλά επειδή η Ζωή συνεχίζετε, επειδή ο χρόνος είναι γιατρός… θα έρθει ο καιρός που απλά θα είσαι μια απλή εικόνα και –ίσως- η ανάμνησή σου με τον καιρό θα σβήσει!

Γι’ αυτό σημασία έχει το ΤΩΡΑ, ΕΣΥ και όλοι όσοι πραγματικά αξίζουν στη Ζωή σου!

Πέτα ό,τι δεν σε αγγίζει! Πέτα ό,τι δεν σου κάνει καλό! Πέτα ό,τι σε κάνει δυστυχισμένο!
Πέταξε ό,τι πραγματικά ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!!!
Κράτα ό,τι σε αγγίζει στην καρδιά & στη ψυχή! Κράτα ό,τι σου κάνει καλό! Κράτα ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο!
Κράτα ό,τι πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ!!!

Όλα αυτά δεν τα γράφω φίλε/φίλη μου για να σου χαλάσω τη διάθεση! Όχι δεν έχω σκοπό να σου χαλάσω τη διάθεση! Τα γράφω για να τα πιστέψω & να τα εφαρμόσω πρώτα απ’ όλους ΕΓΩ η ίδια….

Τα γράφω για να σου θυμίσω πως “Η ΖΩΗ είναι αυτή που ζεις ΤΩΡΑ και ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη Ζωή δεν είναι Πράγματα!”  Είναι μόνο οι στιγμές, τα συναισθήματα, οι άνθρωποι, ο εαυτός σου και ό,τι έχεις και σε κάνει χαρούμενο-ζωντανό άνθρωπο είναι η πραγματική ΖΩΗ! Όλα τα υπόλοιπα που μας συνοδεύουν δεν είναι τίποτα άλλο από ανάγκες που μας επέβαλλαν να έχουμε χωρίς στην πραγματικότητα να τις χρειαζόμαστε!

Είναι στο χέρι μας, όσο μπορούμε, στο να αποφασίσουμε (κάθε μέρα!) να “Ζήσουμε” ή απλά στο να “Υπάρχουμε”!!!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.