Στα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης αλλά και στα σχέδια που έχουν γίνει, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, στεκόμενος και στην προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Ο κ. Νασίκας στάθηκε στη ΔΕΠΑΝ, στην αναπτυξιακή εταιρεία που συμμετέχουν 110 δήμαρχοι, υλοποιώντας πιλοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλους. Ο Ρήγας Φεραίος προωθεί πρωτοποριακό πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας, ώστε να μειωθούν οι υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ, ενώ σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με την επικεφαλής του «Αθήνα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου τέθηκε και το θέμα του θεματικού πάρκου και κέντρου τεκμηρίωσης «Ρήγας Βελεστινλής», έχοντας πλέον τη μελέτη και αναζητώντας την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Παράλληλα έχει συσταθεί ομάδα τουριστικής προβολής, με μία από τις αιχμές να είναι η λίμνη Κάρλα, που αρχίζει να αποτελεί επίκεντρο για τον… ορνιθοτουρισμό, ενώ παρατηρείται αύξηση του σχολικού τουρισμού. Ειδικά για την Κάρλα πάντως, ο κ. Νασίκας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, θέμα που έχει τεθεί και μέσω ΠΕΔ.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Όσον αφορά τα έργα που προχωρούν, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ:

-Εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Κεραμίδι για την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης, 1 εκατομμυρίου ευρώ.

-Προχωρά η εργολαβία για το δίκτυο αποχέτευσης Αερινού-Αγ. Γεωργίου, 4 εκατ. ευρώ.

-Για το Αθλητικό Κέντρο Στεφανοβικείου, 2 εκατ. ευρώ, βγαίνει η αναφορά για τον ανάδοχο την ερχόμενη εβδομάδα, για τη διαμόρφωση έκτασης 25 στρεμμάτων με κλειστά γήπεδα, μικρή πισίνα και πρωτοποριακό πλάνο για αλσίλιο πελαργών.

-Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ανάπλασης του πεζοδρόμου του Βελεστίνου, 1 εκατ.  ευρώ και από τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ξεκινήσει.

– Μέσω του Φιλόδημου έχουν εξασφαλιστεί 600 χιλιάδες ευρώ για το στάδιο Βελεστίνου.

-Έχουν πιστοποιηθεί 11 παιδικές χαρές και προχωρούν νέες αναπλάσεις

Ο κ. Νασίκας στάθηκε στον  νέο δρόμο που θα συνδέει τα παράλια του Νομού Λάρισας με τη Μαγνησία στο Κεραμίδι, θεωρώντας ότι θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, όπως και στην παραλία του Καμαρίου, τονίζοντας ότι εκεί ήδη υπάρχει ναυαγοσώστης και ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει εγκατασταθεί seatrack για τα ΑμεΑ.

«Ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑ»

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στάθηκε και στο θέμα των οφειλών προς τη ΔΕΥΑ, καθώς οι οφειλές φτάνουν πλέον τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ, καλώντας τους οφειλέτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουν από διακοπές υδροδότησης από την 1η Ιουνίου. Επεσήμανε ωστόσο ότι το τελευταίο 48ωρο καταγράφεται σημαντική ανταπόκριση.

Τέλος, για το εργοστάσιο παραγωγής SRF, ανέφερε ότι γνωρίζει για τις αντιδράσεις, ωστόσο αναμένεται να τοποθετηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, επιθυμώντας να ενημερωθεί πλήρως για το θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.