Βελεστίνο. Υπό κατάληψη είναι το Λύκειο.

0
507 views

katalipsi-gel-velestinoΚαταλήψεις σε 17 σχολεία έχουν αρχίσει από νωρίς το πρωί οι μαθητές αντίστοιχων Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, δεν γνωρίζουμε πώς οργανώθηκε το «κύμα» των καταλήψεων, αλλά αυτή τη στιγμή είναι 17 τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που βρίσκονται υπό κατάληψη. «Δεν έχουμε πάρει τα αιτήματα των μαθητών για να ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους έχουν γίνει οι καταλήψεις», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι υπό κατάληψη είναι τα εξής σχολεία: «ΓΕΛ Βελεστίνου, Γυμνάσιο Σκιάθου και Αλοννήσου, το 7ο , το 9ο , το 5ο Γυμνάσια Βόλου, το 1ο , 2ο, 3ο και 8ο Γυμνάσια Βόλου , το Μουσικό Σχολείο, το Λύκειο Αγχιάλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας και το 2ο Λύκειο Βόλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δοδοντσάκης, έχουμε κενά σε σύνολο ειδικοτήτων για να μπορούμε να πούμε ότι λειτουργούμε πλήρως σε όλα τα σχολεία. Όπως στα νησιά, υπάρχουν τρία κενά. «Σε κάποια περίπτωση, ευθύνεται το Υπουργείο Παιδείας, όπου δεν έχει δώσει τις πιστώσεις. Σε άλλη περίπτωση, όπου έχουν δοθεί οι πιστώσεις, οι καθηγητές μετά την παρέλευση μετά των πέντε ημερών , που δίνεται ως προθεσμία, δεν εμφανίστηκαν».
Ως καλύτερη χαρακτήρισε στο μεταξύ, τη χρονιά για το Μουσικό Σχολείο ο κ. Δοδοντσάκης, τονίζοντας ότι άμεσα τελειώνει η διαδικασία για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «θα πρέπει η αντιπροσωπεία των μαθητών να έρθει στο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να γίνει συζήτηση επί των αιτημάτων».
Αναφερόμενος στο κομμάτι των καταληψιών, τόνισε ότι «οι μαθητές που καταλαμβάνουν ένα κτίριο είναι οι μόνοι και κύριοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κτιρίων και των παιδιών». Διευκρίνισε ακόμη, ότι υπάρχει συγκεκριμένη εγκύκλιος που ορίζει ότι όσα μαθήματα χαθούν, θα αναπληρωθούν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.