Το ιερό σύμβολο αιώνων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και η Μεγάλη Εκκλησία της Χριστιανικής ορθοδοξίας που από το 2934 με Διάταγμα Ατατούρκ είχε ανακηρυχθεί Μουσείο μετατρέπεται πλέον με απόφαση του Τουρκικού ΣτΕ σε τζαμί.
Η χειρότερη βεβήλωση και βαρβαρότητα για τον Χροστιανικο ελληνισμό μετα το 1453 την πτώση της Βασιλεύουσας. Κανένας σεβασμός για ένα σύμβολο μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού που προστατεύεται από την UNESCO Εχθρική πράξη. Κανένας,σεβασμός στην ανεξιθρησκεια την ανοχή και την ιστορία αιώνων.
Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει ανάλογα δυναμικά. Να αξιώσει την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας και την ακύρωση αυτής της αισχρής απόφασης ακραίου θρησκευτικού φανατισμού και φονταμενταλισμού Αν χρειαστεί να κλείσουν τα σύνορα με την εχθρική επιθετική πολεμοχαρή Τουρκία να της επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις από τηνΕΕ Να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή Να κλείσουν όλα ανεξαιρέτως τα Μουσουλμανικά τζαμιά στην Ελλάδα να απαγορευτεί η λειτουργία τους.
Όχι διότι ενεργούμε εκδικητικά. Όσο η Τουρκία δεν.σέβεται τον θρησκευτικό πολιτισμό μας οφείλουμε να απαντήσουμε ανάλογα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος