ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Η πολιτική και ποινική ευθύνη της Κυβέρνησης..

  0
  505 views

  Η πολιτική και ποινική ευθύνη της Κυβέρνησης..

  Ακραία χιονόπτωση στην Αττική.
  Δικαίωμα αστικής αποζημίωσης έχουν οι εγκλωβισθέντες οδηγοί.
  Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης τρεις οδηγοί.

  ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ
  Η έντονη σφοδρή χιονόπτωση η πρωτοφανής κακοκαιρία των τελευταίων ημερών που έπληξε την Αττική και τα προάστια της με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν προκάλεσαν πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα κυκλοφοριακό έμφραγμα κυριολεκτικά χάος στην ανοχύρωτη Πρωτεύουσα, εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματα τους εντελώς αβοήθητων στην Αττική οδό κυρίως και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες που υπέστησαν απερίγραπτη δοκιμασία η ζωή των οποίων η υγεία εκτέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο.
  Χιλιάδες πολίτες επί ώρες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

  Εξαιτίας της ολιγωρίας σοβαρών παραλείψεων έλλειψης ετοιμότητας αλλά και της αβελτηρίας των υπευθύνων.
  Κυβέρνησης της παραχωρησιούχου Αττικής Οδού κατά κύριο λόγο και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της ανύπαρκτης Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που περιορίσθηκε στην αποστολή προειδοποίησης.
  Που δεν κατόρθωσαν ούτε να απεγκλωβίσουν έγκαιρα εκατοντάδες οδηγούς.

  Ο ανεπαρκής ελλιπής μάλλον κρατικός μηχανισμός, το επιτελικό κράτος, που δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν καθαρό ανοικτό το εθνικό δίκτυο όπως έχουν νομική υποχρέωση αιφνιδιάστηκαν φάνηκαν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που προκάλεσε μια; πυκνή χιονόπτωση και δεν ανταποκρίθηκαν στοιχειωδώς στις έκτακτες ανάγκες ενός έντονου καιρικού φαινομένου.

  Η Ελλάδα του 2022 δεν εμφάνισε σίγουρα εικόνα ευρωπαϊκής σύγχρονης χώρας.

  Η ανήμπορη παράλυτη πολιτεία δεν κατόρθωσε να παρέμβει έγκαιρα να βοηθήσει αποτελεσματικά ή να απεγκλωβίσει οδηγούς που παρέμειναν επί ώρες στην Αττική οδό ή την Μεσογείων.
  Ενδεχομένως διαπράχθηκαν τελέστηκαν αδικήματα όπως της Παρακώλυσης Συγκοινωνιών κατ’ εξακολούθηση Άρθρου 292ΠΚ

  1. Όποιος παρεμποδίζει ή διαταράσσει σε μεγάλη έκταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα τη λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων, και ιδίως μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίου, αεροπλάνου ή λεωφορείου, τιμωρείται με φυλάκιση.2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. ) που πρέπει να διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διερευνηθεί με επείγουσα προκαταρκτική έρευνα αυτεπαγγέλτως και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

  Επιπλέον πρέπει να υπάρξει ανάληψη πολιτικής ευθύνης ειλικρινής Συγνώμη εκ μέρους της Κυβέρνησης πρωτίστως και παραίτηση ως ένδειξη ευθιξίας.
  Δεν αρκεί η επανάληψη της προτροπής να μην κυκλοφορούν οι πολίτες.
  Σε κάθε περίπτωση οι εγκλωβοσθέντες οδηγοί οχημάτων έχουν δικαίωμα εξαιτίας της αδικοπρακτικής και αστικής ευθύνης να εγείρουν Αγωγή αποζημίωσης ηθικής βλάβης Άρθρου 914ΑΚ εναντίον τόσο του Δημοσίου όσο και της υπαίτιας Αττικής Οδού που δεν μερίμνησε να πράξει προληπτικά τα δέοντα ή έστω να εκχιονίσει το δίκτυο ευθύνης της.

  ΒΑΣΊΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
  Δικηγόρος ΑΠ
  Attorney at law
  lawofficenoulezas@gmail.com

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Προηγούμενο άρθροΗλεκτρικές συσκευές: Επιδότηση σε 200.000 νοικοκυριά – Στα 100 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα
  Επόμενο άρθροΤα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα1 Φεβρουαρίου
  Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.