ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Γιατί αρνήθηκα να υπερασπισθώ στο ΜΟΕ Αθηνών τον Εμμ. Σοροπίδη

  0
  14 views

  Είχα υπερασπισθεί σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Αθηνών τον Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν Σοροπίδη που καταδικάσθηκε σε δις ισόβια κάθειρξη χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
  Μια ομολογουμένως αποτρόπαια πρωτόγονη πράξη που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

  Ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό στο ΜΟΕ Αθηνών επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας να τον υπερασπισθώ εκ νέου καθώς είχα παραιτηθεί της εντολής και κατόπιν αίτησης του το ΜΟΕ Αθηνών του διόρισε Δικηγόρο.

  Του έθεσα κατά την επίσκεψη μου στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση ειλικρινώς μεταμελημένος για το φριχτό έγκλημα που διέπραξε αφαιρώντας χωρίς λόγο την ζωή μιας νέας γυναίκας και αξιόλογης επιστήμωνος.
  Σεβόμενος την μνήμη της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη που κατά το κατηγορητήριο κατέσφαξε.
  Να πει ολόκληρη την αλήθεια έστω την ύστατη στιγμή να κατονομάσει ευθέως τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς αλλά και τυχόν συναυτουργούς του στυγερού εγκλήματος.
  Χωρίς περιστροφές και αφήγηση μυθευμάτων.
  Ζητώντας ΣΥΓΝΩΜΗ από τους οικείους της
  Αυτό δεν έγινε και για αυτό απείχα, δεν παρέστην και για λόγους συνειδήσεως.
  Σεβόμενος πρωτίστως την μνήμη του θύματος αλλά και τον αβάσταχτο πόνο της οικογένειας της για την τραγική απώλεια του παιδιού της
  Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή της

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
  Δικηγόρος

  Συνημ. άρθρο: https://anikolouli.gr/dis-isovia-kathirxi-ston-dolofono-tis-doras/?fbclid=IwAR263TkYhV4ZMQXgNo2c7nP3CxAPUwnKix-ptHQea_KvtoTXl-cxD9Hu7go

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια