ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Ανέφικτη η “υποχρεωτικότητα” του εμβολίου.

0
283
Ο διακεκριμένος δικηγόρος Βασίλειος Νουλέζας

Ανέφικτη η “υποχρεωτικότητα” του εμβολίου. Παράνομος και ανήθικος ο εξαναγκασμός του εργαζομένου.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που προωθείται από τα ΜΜΕ δεν προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα και τον Νόμο τις αποφάσεις ψηφίσματα της ΕΕ.
Είναι μόνον ξεκάθαρα προαιρετικός.
Αυτό το γνωρίζει άριστα η Κυβέρνηση.
Χρειάζεται εφόσον πρόκειται για ιατρική παρέμβαση στο σώμα η ρητή συγκατάθεση του πολίτη.
Συνεπώς σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού του εργαζομένου η χορήγησης αντιγράφου Πιστοποιητικού εμβολιασμού αν ζητηθεί από την εργοδοσία, που αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο υγείας σε μια επιχείρηση, ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα αν δεν προβλέπεται στην μεταξύ τους Σύμβαση ή τον Κανονισμό εργασίας ή ως παρεπόμενη υποχρέωση έστω, να καταγγείλει μονομερώς λ.χ. για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ή πλημμελούς παροχής κατ’ άρθρο 374 ΑΚ την σύμβαση εργασίας ή να προχωρήσει σε μείωση αποδοχών ή αναγκαστική μετακίνηση στον χώρο εργασίας .

Αυτή η ενέργεια του είναι καταρχήν καταχρηστική (Άρθρο 281 ΑΚ) παράνομη, άκυρη και συνιστά δυσμενή διάκριση που παραβιάζει ευθέως το εργατικό δίκαιο το Σύνταγμα αλλά και την ΕΣΔΑ.
Κανείς εργαζόμενος σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα δεν μπορεί να εξαναγκασθεί σε εμβολιασμό που δυνατόν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.
Αξιόποινη και ποινικά κολάσιμη πράξη είναι δε η συμπεριφορά του “εκβίασης” με νομικά παραθυράκια εκ μέρους του εργοδότη ότι αν δεν εμβολιαστεί θα απολυθεί ή θα μετακινηθεί βιαίως.
Οποιοσδήποτε εργαζόμενος προσφύγει στην Δικαιοσύνη θα δικαιωθεί.
Εμφανής η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου στην χώρα.

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.