Τουρκικό ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ θα στήσουν βάση στη Σαμοθράκη – Θέλουν να παρακολουθούν το ρωσικό Ναυτικό»

0
31 views

Τα τουρκικά ΜΜΕ “βλέπουν” αμερικανικές βάσεις σε νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, με στόχο την παρακολούθηση του ρωσικού Ναυτικού.

Με τίτλο: «Οι ΗΠΑ θα στήσουν βάση σε νησί που είναι μπροστά από τη μύτη της Τουρκίας» το δημοσίευμα υποστηρίζει πως: «Στη νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ, διάρκειας πέντε ετών, γίνεται αντιληπτή η αμερικανική προσπάθεια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης σε νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για τη δημιουργία βάσης στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο απέχει μόλις 7 μίλια από την Ίμβρο».

Το δημοσίευμα μεταδίδει αναλύσεις ελληνικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αμερικανική παρουσία στο μέλλον και σ’ άλλα ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης, αφού περιλαμβάνει ρητή πρόβλεψη για την επέκταση και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ωστόσο η Sozcu αναφέρει ψευδώς πως έχει ήδη ανακοινωθεί πως η Σαμοθράκη είναι το νησί του Βόρειου Αιγαίου που θα εγκατασταθεί αμερικανική βάση: «με το σκεπτικό πως βρίσκεται κοντά στην Αλεξανδρούπολη και εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στα Δαρδανέλια». Δημοσιεύει μάλιστα και χάρτη του νησιού, προκειμένου ν’ αποδείξει στους αναγνώστες της πόσο κοντά είναι το νησί στα τουρκικά παράλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ενημερωτική πύλη trhaber.com, με χαρακτηριστικό τίτλο: «Αποκαλύφθηκε το σχέδιο των ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος! Θα στήσουν βάση στα ελληνικά νησιά».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.