Την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας τιμά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

0
315 views

Την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, κ. Αποστολία Ακριβούση που έλκει την καταγωγή της από το Στεφανοβίκειο θα τιμήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου,

μετά την διάκριση της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αλλά και την βράβευση του ντοκιμαντέρ “After Crime”.

Η συγκεκριμένη ταινία έλαβε βραβείο μικρού μήκους στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ τον Ιούνιο του 2019 από το Best Shorts Competition, το οποίο θεωρείται το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ, την ενότητα αναγνώρισης, για την ποιότητα, την πρωτοτυπία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ασχολείται με την πρότυπη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο και αποτέλεσε από το 2015  το «χαλί» της εισήγησης της κας Ακριβούση στο 34ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Νόμου και Ψυχικών Νόσων στη Βιέννη.

Το “After Crime” έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό , όπου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια και το πρώτο μεγάλο βραβείο  ήρθε από την Αμερική.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, κ. Αποστολία Ακριβούση αφιέρωσε το βραβείο στη γενέτειρά της, το Στεφανοβίκειο, και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: « Ο Δήμος μας τιμά τους δημότες του που με την επιστημονική τους κατάρτιση, το ήθος τους και την εργατικότητά τους  γίνονται διεθνώς άξιοι πρεσβευτές του Δήμου  Ρήγα Φεραίου αλλά και της χώρας γενικότερα.

Θα τιμήσουμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, κ.  Αποστολία Ακριβούση  για τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο που εφαρμόζονται στην Υπηρεσία που προΐσταται, αλλά και για το πρώτο διεθνές βραβείο που έλαβε το ντοκιμαντέρ “After Crime”».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.