Τι να κάνεις για να προστατεύσεις το σπίτι σου από το να φαίνεται στους χάρτες της Google

0
7

Την ίδια στιγμή που η ευρωπαϊκή νομοθεσία αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η Google συνεχίζει να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις… αυλές των σπιτιών μας.

Ως γνωστό η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς από την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία, περιορίζοντας ακόμα και τη χρήση καταγραφικών μέσων που σκοπό έχουν την προστασία της προσωπικής περιουσίας.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μοιάζει να διυλίζει τον κώνωπα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να σφραγίσει τα όποια κενά αφήνει το ίδιο το γράμμα του νόμου, εταιρείες όπως η Google διαθέτουν την πολυτέλεια να θέτουν σε κοινή θέα ακόμα και τις… αυλές των σπιτιών μας.

Κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες, η δημοσίευση δορυφορικών και μη εικόνων στους περίφημους χάρτες της Google και στο street view δεν θα αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πληροφορίες που διαρρέουν μέσα από αυτές τις δημοσιεύσεις μπορούν να φανούν ιδιαίτερα… χρήσιμες σε άτομα με πιο… σκοτεινούς σκοπούς.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λίγοι εκείνοι πλέον που απευθύνονται στην Google ζητώντας να αφαιρέσει από τις εφαρμογές της εικόνες που διαρρέουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, προσφέρει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ζητήσουν το θόλωμα εκείνων των φωτογραφιών που εισβάλλουν στην προσωπική περιουσία τους, αποκαλύπτοντας δεδομένα που θα μπορούσαν -εν δυνάμει- να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα, με τον ιδιοκτήτη να επιλέγει το σπίτι του και να ζητά μέσω της ειδικής φόρμας, να θολώσει το συγκεκριμένο σημείο της εικόνας.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του επικεφαλής της Apple, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι CEΟ ενός τεχνολογικού κολοσσού για να πράξεις το αυτονόητο, καθώς μια επίσκεψη στο Google Maps και ειδικότερα στο Street View θα σου επιτρέψει να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι αν η προσωπική σου περιουσία αντιμετωπίζει το φαινόμενο της… υπερέκθεσης στα φώτα της κακώς εννοούμενης δημοσιότητας.

Ποια είναι τα βήματα για να «κρύψω» το σπίτι μου από τη Street View της Google

  • Αρχικά μπαίνεις στο Google Maps
  • Πληκτρολογείς τη διεύθυνση σου
  • Στη συνέχεια βάζεις το κίτρινο ανθρωπάκι στον δρόμο του σπιτιού σου
  • Μόλις ανοίξει το Street View κέντραρε την οθόνη στο σπίτι σου, πρόσεξε να το καλύψει όλο
  • Κάνε κλικ στο «Report a problem» που είναι κάτω δεξιά – Προσοχή, τα γράμματα είναι απίστευτα μικρά
  • Διάλεξε το κουτάκι «My home»
  • Γράψε το email σου
  • Τσέκαρε το κουτάκι του CAPTCA
  • Πάτησε «Submit»

Αυτό ήταν τα κατάφερες! Τώρα το σπίτι σου είναι θολωμένο και δεν μπορεί να το βλέπει οποιοσδήποτε από την υπηρεσία της Google.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε.

Με το Street View μπορείτε να εξερευνήσετε αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, να δείτε θαύματα της φύσης και να μπείτε σε μέρη όπως μουσεία, γήπεδα, εστιατόρια ή μικρές επιχειρήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Street View στους Χάρτες Google, στο gallery του Street View ή στην Εφαρμογή «Street View».

Για να δείτε στον υπολογιστή φωτογραφίες του Street View, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Αναζητήστε ένα μέρος ή μια διεύθυνση στους Χάρτες Google. Σύρετε το ανθρωπάκι σε ένα μέρος στον χάρτη. Αναζητήστε ένα μέρος ή μια διεύθυνση στην Αναζήτηση Google.

Για να δείτε στο Android φωτογραφίες Street View, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Αναζητήστε ένα μέρος ή τοποποθετήστε μια πινέζα. Πατήστε έναν δείκτη μέρους.

Για να δείτε σε iPhone και iPad φωτογραφίες Street View, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Αναζητήστε ένα μέρος ή αποθέστε μια πινέζα. Πατήστε έναν δείκτη μέρους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΝα πως ένας Λαρισαίος εξηγεί στους Αθηναίους πώς να μετράνε το ύψος του χιονιού – Δείτε το
Επόμενο άρθροΑπορρίπτεται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.