Στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
16 views

Στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μαγνησία. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τα εγκαίνια κτηνοτροφικής μονάδας στον Πλάτανο Αλμυρού, μετέβη στο Βελεστίνο και ειδικότερα το Θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι έπειτα αναχώρησε για τη λίμνη Κάρλα.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού, συνοδευόμενος και από τον γιο του Κωνσταντίνο, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία της λίμνης και τον ρόλο της στη τοπική κοινωνία και οικονομία.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ήταν παρών στην υπογραφή σύμβασης επέκτασης του αρδευτικού δικτύου 26χλμ της λίμνης Κάρλα, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Εκεί ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς.

«Εκταμιεύουμε 16 εκατομμύρια προκειμένου να επεκτείνουμε τα αρδευτικά δίκτυα της Κάρλας για να ποτίζουμε 26.000 στρέμματα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι, από το Μουσείο ο πρωθυπουργός από το Μουσείο Λιμνιαίου Πολιτισμού στα Κανάλια.
Έργα ύψους 16 εκ. € που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον Θεσσαλικό Κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου, δρομολογούνται με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λίμνη Κάρλα.

«Ανακοινώσαμε σήμερα πρόσθετες σημαντικές παροχές, πρόσθετα κονδύλια για τους κτηνοτρόφους μας. Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τα μεγάλα έργα τα οποία εκτελεί η περιφέρεια. Εκταμιεύουμε 16 εκατομμύρια προκειμένου να επεκτείνουμε τα αρδευτικά δίκτυα της Κάρλας για να ποτίζουμε 26.000 στρέμματα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Στα Κανάλια
Συνομιλώντας με κατοίκους στο χωριό Κανάλια, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι «με την ίδια προσήλωση θα στεκόμαστε δίπλα και στα προβλήματα των πολιτών, για να τα αντιμετωπίζουμε λέγοντάς σας πάντα την αλήθεια, κοιτάζοντάς σας στα μάτια και οδηγώντας τη χώρα και την κοινωνία σε έναν καλύτερο δρόμο».
«Οι δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα τρία χρόνια ήταν πάρα πολλές, περισσότερες από όσες είχε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Όμως σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, πιο δυνατή από ό,τι ήταν πριν από 3 χρόνια. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα μεγάλα εμπόδια στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, στηρίζουμε τους πολίτες όπως μπορούμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές του γυμνασίου του χωριού και να φωτογραφηθεί μαζί τους.
Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε επίσης στον εκθεσιακό χώρο Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού της Λίμνης Κάρλα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια