Στη Δικαιοσύνη υπόθεση δωροληψίας και δωροδοκίας στο λιμάνι

  0
  19 views

  Μια υπόθεση που αναμένεται να ταράξει τα νερά στο λιμάνι του Βόλου,

  θα φθάσει σύντομα στις δικαστικές αίθουσες, καθώς υπεύθυνος υπηρεσίας που εποπτεύεται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για δωροληψία.

  Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας που δεν υπάγεται στον ΟΛΒ, κατηγορείται ότι λάμβανε χρηματικά ανταλλάγματα από ιδιοκτήτες ρυμουλκών και ναυτιλιακούς πράκτορες, ώστε να τους διευκολύνει, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για την κατηγορία της δωροληψίας κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα. Συνολικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν 16, μεταξύ των οποίων δύο από την εν λόγω υπηρεσία του ΥΕΝ, ιδιοκτήτες ρυμουλκών και ναυτιλιακοί πράκτορες.

  Ωστόσο, με την πρόοδο της κύριας ανάκρισης, που συνεχίζεται, οι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος απέμειναν δύο. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών έφυγε από τη ζωή. Οι υπόλοιποι 15, ιδιοκτήτες ρυμουλκών και ναυτιλιακοί πράκτορες αναμένεται να «πέσουν στα μαλακά» και οι κατηγορίες εναντίον τους να είναι σε βαθμό πλημμελήματος για δωροδοκία. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα ορισμένοι εξ αυτών να καταστούν και μάρτυρες κατηγορίας…

  Ο μοναδικός πλέον κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος φέρεται να λάμβανε χρηματικά ανταλλάγματα για διάστημα ορισμένων μηνών μέχρι το 2018, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες ρυμουλκών και τους ναυτιλιακούς πράκτορες. Ωστόσο, από την πλευρά του φέρεται να υποστηρίζει ότι τα χρηματικά ανταλλάγματα λαμβάνονταν, καθώς δεν καλύπτονταν τα έξοδα μετακίνησής του από την έδρα του εκτός Βόλου.

  Ο μοναδικός κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή και έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους, ωστόσο, φέρεται να έχει ζητηθεί η άρση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, ώστε να συμπληρωθεί το ανακριτικό υλικό. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, προκειμένου να απαγγείλει διώξεις κατά των 15 και κατόπιν θα εκδοθεί σχετικό βούλευμα για το ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

  Η υπόθεση φέρεται να αποκαλύφθηκε από την Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε και στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά για δωροληψία και δωροδοκία. Παράλληλα ερευνάται, αν υπήρχε συνεργασία και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα άλλα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Σημειώνεται ότι η έρευνα άρχισε το καλοκαίρι του 2018.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια