Στάση εργασίας και συγκέντρωση από το Σωματείο Διοικητικών και Τεχνικών Δημοσίων 304 ΠΕΒ

0
21 views

Τα Δ.Σ και τα μέλη, του Σωματείου Διοικητικών και Τεχνικών Δημοσίων 304 ΠΕΒ και του Σωματείου Εργαζομένων ΥΕΘΑ Ν. Μαγνησίας (111ΠΜ-307ΠΕΒ-32ΤΑΞΠ/Ν-ΒΚ Μικροθηβών-9η ΜΣΕΠ-3ο ΠΕΚ) αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σύμφωνα και με την απόφαση – προτροπή της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, μπροστά από την πύλη του 304 ΠΕΒ, μετά την γνωστοποίηση του πορίσματος για το Επιδόμα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επενδύει πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που ορθώς μειώνει την φορολογία στο πτητικό επίδομα, που διατυμπανίζει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 ως αύξηση στον μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, καλυπτόμενη πίσω από ένα πρόχειρο πόρισμα της «ανεξάρτητης» διυπουργικής επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την επανεξέταση της χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος, πλήττει ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα και κυρίως στο ΥΠΕΘΑ.
Φέρνουν ένα πόρισμα με σκοπό να διαλύσουν εργατικά δικαιώματα και όχι να το εξορθολογήσουν. Τα στοιχεία σοκάρουν. Στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα το επίδομα περικόπτεται σε 15.312 δικαιούχους από τους 103.000 που το λαμβάνουν σήμερα, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να δουν μειώσεις που θα φτάσουν το 15 – 20 % του μισθού τους.
Μειώνουν τους δικαιούχους της Α κατηγορίας κατά 33,13%. Σε πολλούς δικαιούχους της κατηγορίας αυτής και στο υπουργείο μας, καταργείται τελείως και σε πολλούς περικόπτεται, καθώς υποβιβάζεται στη Β ή Γ κατηγορία. Γίνεται ανακατανομή των ποσών μεταξύ των κλάδων και εξαιτίας αυτής υπάρχουν μειώσεις σε διάφορες κατηγορίες.
Στο ΥΠΕΘΑ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που δικαιούνταν και έπαιρναν το ανθυγιεινό επίδομα, εργάζεται κάτω από δύσκολες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, (χημικά, καρκινογόνα, ραδιενεργά στοιχεία, ακτινοβολία) σε στρατιωτικά εργοστάσια (304ΠΕΒ, 307ΠΕΒ) – ναυστάθμους ( έχει ανακοινωθεί η κατασκευή του στον τον Αλμυρό) – Πτέρυγες μάχης (111ΠΜ) και μονάδες εκστρατείας (32ΤΑΞΠ/Ν), στηρίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Άμυνα της χώρας.
Οι νέοι δικαιούχοι του πορίσματος θα λαμβάνουν το επίδομα από τον μηδενισμό και την ανακατανομή των ποσών που θα γίνει σε όλες τις κατηγορίες χωρίς να υπάρχει αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Θεωρούμε το πόρισμα της επιτροπής τουλάχιστον απαράδεκτο, καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν τη μελέτη επαγγελματικού κινδύνου των χώρων και των συνθηκών εργασίας μας όπως αποτυπώνεται μέσα από τα πορίσματα του ΕΛΥΝΙΑΕ και των μετρήσεων του Δημόκριτου.
Όλοι οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε διάφορους χημικούς, καρκινογόνους παράγοντες, σε ακτινοβολία και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ραδιενεργά στοιχεία.
Σας καλούμε να κρίνετε τις ειδικότητές μας, στους χώρους εργασίας μας .
Για εμάς ένα είναι το πόρισμα και στηρίζεται στην πραγματικότητα.
Το πόρισμα μας για το «επίδομα θανάτου» ..…

Δεν προβλέπει καμία περικοπή για κανένα κλάδο και για κανέναν συνάδελφο.
Να παραμείνει όπως είναι νομοθετημένο με τις δύο ΚΥΑ, οι οποίες νομοθετήθηκαν το 2012 και πέρασαν απ την κρησάρα του σκληρού μνημονίου.
Καμία υποβάθμιση σε κατηγορία.
Καμία μείωση μισθού.
Να ενταχθούν εδώ και τώρα οι συνάδελφοι που το δικαιούνται και δεν το είχαν πάρει με την τρίτη KΥA που φέρει και την υπογραφή του Πρωθυπουργού και δεν πρόλαβε να νομοθετηθεί.
Ζητάμε να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας όπως είχε γίνει με τις προηγούμενες ΚΥΑ και
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία που είχε καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση των δυο ΚΥΑ, να πάρει πρωτοβουλίες και να συμβάλει θετικά για την συνέχιση της καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το δυναμικό παρόν στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 π.μ μπροστά στην Πύλη του 304 ΠΕΒ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.