Σε Πρότυπο ΕΠΑΛ το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

0
12 views

Αναβαθμίζεται το ΕΠΑΛ Βελεστίνου καθώς χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η ΚΥΑ,

σύμφωνα με την οποία ιδρύονται 19 νέα Πρότυπα ΕΠΑΛ από το νέο σχολικό έτος 2022-2023 και μέσα σε αυτά το ΕΠΑΛ Βελεστίνου μετατρέπεται σε Πρότυπο ΕΠΑΛ. Όπως ανακοινώνει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βάιος Λιαπόπουλος, το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Βελεστίνου, θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου.

Στο σχολείο θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι τομείς:
(α) Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
(β) Διοίκησης και Οικονομίας
(γ) Πληροφορικής

Τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο είχε εξάλλου προαναγγείλει και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζωή Μακρή που παρευρέθηκε προ ημερών στην ημερίδα παρουσίασης σχολικών προγραμμάτων του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου.
Η λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ. (Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου) Βελεστίνου θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2022-2023 για την Α’ τάξη, από το σχολικό έτος 2023-2024 για τη Β’ τάξη και από το σχολικό έτος 2024-2025 για τη Γ’ τάξη. Οι τάξεις του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. που τίθενται κατ’ έτος σε λειτουργία θα αντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Στο νέο σχολείο, όπως προβλέπεται από τον νόμο που καθορίζει τη λειτουργία των Π.ΕΠΑ.Λ., πρόκειται να εφαρμοστούν από τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 σειρά ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα τροποποιημένα προγράμματα σπουδών, λαμβανομένων υπόψη των πραγματικών αναγκών σε επαγγελματικά προσόντα της οικονομίας, νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι, σύγχρονα πρότυπα ποιότητας, αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών.
Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των μαθητών στο νέο Π.ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα γίνουν γνωστές όταν ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια