Ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας από το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

0
165 views

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Στεφανοβικείου συμμετείχαν την Παρασκευή 26 Μαρτίου σε διακρατική συνάντηση σχολείων

μέσω του διαδικτύου στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο «Developing Interculturally Competent Students as a way of Overcoming Cultural Conflicts» για τη διετία 2020-2022. Στη δράση αυτή πήραν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, Τουρκία και Πορτογαλία.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ως τρόπο αντιμετώπισης διαπολιτισμικών συγκρούσεων.

Η σημερινή δραματική ανάμειξη λαών μπορεί ναδημιουργήσει όλων των ειδών κοινωνικές εντάσεις και συγκρούσεις και η διαπολιτισμική εκπαίδευση μέσα από την καθημερινή παιδαγωγική πρακτική προσπαθεί να καλλιεργήσει την εναντίωση σε κάθε είδους διάκριση, είτε αυτή είναι κοινωνική, πολιτισμική, φύλου, γλωσσική ή θρησκευτική. Εξαιτίας της πανδημίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό για την ασφάλεια και προστασία όλων των συμμετεχόντων αλλά η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο ψηφιακός κόσμος στους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μαθητές των άλλων σχολείων, παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με τις δράσεις των σχολείων τους και ανέλυσαν τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.