Προτεραιότητα η επανίδρυση του Λυκείου Καναλίων

0
420 views

Την τυπική επανίδρυση του Λυκείου Καναλίων, που στα χαρτιά έχει καταργηθεί, ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το σχολείο λειτουργεί με προσωρινές παρατάσεις που δίνονται από το 2011.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει υποβληθεί στον Δήμο αίτημα γνωμοδότησης Δημοτικού Συμβουλίου, για την ίδρυση ΓΕΛ Καναλίων. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προέβη σε καταχώρηση πρότασης- στο Πληροφοριακό Σύστημα «my school» – για ίδρυση του ΓΕΛ Καναλίων και ζήτησε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης κατάργησής του.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο χωριό Κανάλια, δίπλα από τη Λίμνη Κάρλα. Είναι το μόνο Λύκειο στην περιοχή και εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια, μέχρι σήμερα τις ανάγκες κυρίως τριών χωριών. Τα Κανάλια με 1.900 περίπου εγγεγραμμένους δημότες, το Κεραμίδι με 1.550 περίπου εγγεγραμμένους δημότες και την Κερασιά με 350 περίπου εγγεγραμμένους δημότες. Πλησιέστερο λύκειο εντός του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι μόνο το Λύκειο Βελεστίνου, το οποίο εξυπηρετεί όλους τους μαθητές του νοτίου τμήματος του Δήμου (Βελεστίνο Στεφανοβίκειο Ριζόμυλος Άγ Γεώργιος Αερινό Περίβλεπτο κ.λπ.) και οι υποδομές του σε αίθουσες διδασκαλίας ασφυκτιούν. Ήδη δύο αίθουσες αποδυτηρίων έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας.

Η χιλιομετρική απόσταση για το λύκειο Βελεστίνου, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, είναι το δίκτυο (Κεραμίδι – Κανάλια 19 χιλ), (Κανάλια -Κερασιά 5 χιλ), (Κερασιά – Βόλος 20 χιλ), (Βόλος – Βελεστίνο 25 χιλ), σύνολο περίπου 70 χιλιόμετρα, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το δίκτυο είναι ορεινό και δυσπρόσιτο, με αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η άφιξη στο νέο σχολείο υπερβαίνει κατά πολύ τα 45 λεπτά της ώρας. Η εξέλιξη μαθητικού δυναμικού, την τελευταία πενταετία στο Λύκειο Καναλίων, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση.

Το κτίριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων, είναι πρόσφατα ανακαινισμένο από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, βρίσκεται σε οικόπεδο 10 περίπου στρεμμάτων και έχει συνολικά τετραγωνικά περίπου 1850 (925 τ.μ. ο κάθε όροφος). Είναι κτίριο που κατασκευάσθηκε κατά τη δεκαετία του 1980.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.