Πέντε συμβουλές για την σωστή προστασία του παιδιού από τον ήλιο

  0
  183 views

  Τα παιδιά δεν εκτίθενται στον ήλιο μόνο όταν βρίσκονται στην πισίνα, ή στην παραλία. Το δέρμα τους χρειάζεται προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) οποτεδήποτε βρίσκονται εκτός σπιτιού.

  Η σωστή προστασία του παιδιού από τον ήλιο

  Σκιά

  Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι ισχυρότερες και πιο επιβλαβείς τις μεσημβρινές ώρες, οπότε είναι καλύτερο να προγραμματίσετε εσωτερικές δραστηριότητες εκείνη την περίοδο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, αναζητήστε σκιά κάτω από ένα δέντρο, μια ομπρέλα ή κάποιο άλλο φυσικό εμπόδιο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις επιλογές για να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα και όχι για να ανακουφίσετε το παιδί αφότου έχει ήδη εκτεθεί σε δυνατό ήλιο.

  Ρούχα

  Εφόσον είναι εφικτό, επιλέξτε μακρυμάνικα πουκάμισα και μακριά παντελόνια και φούστες επειδή μπορούν να παρέχουν προστασία από τις ακτίνες UV. Τα ρούχα με πυκνή ύφανση προσφέρουν την καλύτερη προστασία. Ένα υγρό μπλουζάκι προσφέρει πολύ λιγότερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία από ένα στεγνό. Τα πιο σκούρα χρώματα μπορεί να προσφέρουν περισσότερη προστασία από τα πιο ανοιχτά χρώματα. Ορισμένα ρούχα πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα συνοδεύονται από πληροφορίες σχετικά με τον υπεριώδη παράγοντα προστασίας.

  Καπέλο

  Τα καπέλα με αρκετά μεγάλο γείσο ώστε να σκιάζουν όλο το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής, τα αυτιά και τον λαιμό είναι εύχρηστα και παρέχουν μεγάλη προστασία. Τα καπέλα με γείσο μόνο μπροστά είναι δημοφιλή στα παιδιά, αλλά δεν προστατεύουν τα αυτιά και τον λαιμό τους. Εάν το παιδί σας επιλέξει ένα τέτοιο καπέλο, φροντίστε να προστατεύσετε τις εκτεθειμένες περιοχές με αντηλιακό.

  Γυαλιά ηλίου

  Προστατεύουν τα μάτια του παιδιού σας από τις ακτίνες UV, η μεγάλη έκθεση στις οποίες μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη αργότερα στη ζωή. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου που κυρτώνονται σαν μάσκα στα μάτια και μπλοκάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ηλιακό φως.

  Αντηλιακό

  Χρησιμοποιήστε ευρέος φάσματος αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 15 κάθε φορά που το παιδί σας βγαίνει έξω. Για βέλτιστη προστασία, εφαρμόστε μπόλικο αντηλιακό 30 λεπτά προτού το παιδί βγει έξω. Μην ξεχάσετε να βάλετε στα αυτιά του, την μύτη, τα χείλη και τα πέλματα των ποδιών. Ανανεώστε εκ νέου το αντηλιακό κάθε δύο ώρες και πάντα μετά το κολύμπι, την εφίδρωση ή το στέγνωμα με πετσέτα.

  Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για τη χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος σε μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Δεν έχουν όλα τα προϊόντα τα ίδια συστατικά. Εάν το δέρμα του παιδιού σας αντιδρά άσχημα σε ένα προϊόν, δοκιμάστε ένα άλλο ή καλέστε γιατρό. Η καλύτερη άμυνα του μωρού σας κατά του ηλιακού εγκαύματος είναι η αποφυγή του ήλιου ή η παραμονή στη σκιά.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια