Σε εργαζόμενο συνδημότη μας από τα Κανάλια του έγινε η διακοπή ρεύματος στο σπίτι του εν μέσω καύσωνα μάλιστα για οφειλή 700 €. Η οικογένεια του συνδημότη μας έχει δύο παιδιά 2  και 7 μηνών αντίστοιχα, που εγκαταστάθηκαν πλέον στο σπίτι της πεθεράς του συνδημότη μας.

Με συνομιλία που είχε μέλος της οικογένειας χθες το βράδυ με το Karlanews, μας βεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με την ΔΕΗ η οποία ενημερώθηκε για τα υπάρχον οικονομικά προβλήματα της οικογένειας και ότι υπάρχει η δυνατότητα καταβολής 100 € μηνιαίως ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση. Δυστυχώς όμως η πρόταση της οικογένειας δεν έγινε δεκτή από τον ΔΕΔΔΗΕ μιας και η οικογένεια έχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, Ο ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε 350 € για την επανασύνδεση του ρεύματος και 350 € θα πρέπει να καταβάλει η οικογένεια στον επόμενο λογαριασμό, για να εξαληφθεί η οφειλή.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ο 31χρονος σύζυγος “έχασε” την εργασία του λόγω της πανδημίας, αλλά έχει ταυτόχρονα και επιπλέον υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Ο ΔΕΔΗΗΕ από την ώρα που η οικογένεια λόγω άγνοιας, δεν έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, δεν μπορεί να μην διακόψει το ρεύμα εφόσον η οφειλή ξεπερνά τους τρεις λογαριασμούς. Η εντολή από τα κεντρικά είναι ξεκάθαρη για τις εξοφλήσεις λογαριασμών και το βάρος δεν μπορούν να επωμιστούν οι υπάλληλοι, σύμφωνα με εργαζόμενους.

«Μας κόψανε το ρεύμα, ενώ προτείναμε διακανονισμό. Δεν έγινε δεκτός και απορώ πώς θα κρατήσω τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο σκοτάδι
χωρίς καμία μέριμνα. Έχουν συσσωρευτεί οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, καθώς τα μεροκάματα λόγω των συνθηκών είναι λιγοστά και περάσαμε δύσκολα χωρίς δουλειά μέσα στην πανδημία» μς δήλωσε η σύζυγος του συνδημότη μας.

“Είναι απελπιστική η κατάσταση. Δεν είπαμε να μην πληρώσουμε αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δέχονται τα χρήματα. Βρισκόμαστε σε μια δυσχερή οικονομική κατάσταση και μας στερήθηκε ένα βασικό αγαθό. Αδιαφόρησαν μάλιστα αν η συγκεκριμένη ενέργεια θα επέφερε σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.