Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς Εμβολιασμούς του Μητσοτάκη σε κάποιες ομάδες εργαζομένων.

Όχι τόσο ο εμβολιασμός, αλλά τα μέτρα που προτείνονται ως απειλή και τιμωρία.
Μετά το «λάθος» της Δόμνας Μιχαηλίδου που μίλησε για απολύσεις εργαζομένων εάν δεν εμβολιαστούν, ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης να αφήσει κάποιο υπονοούμενο για απολύσεις.

Μιλώντας στο Open, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο εργατολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος αποδομεί τις κυβερνητικές απειλές προς τους πολίτες. Δηλώνει ότι ούτε στον δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί κάποιος να απολύσει ή να θέσει σε εργασιακή αναστολή κάποιον με μείωση μισθού για αυτόν τον λόγο.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει μόνον για οικονομοτεχνικους λόγους. Είπε μάλιστα ότι περιμένει κάποιες βελτιώσεις στο Νομοσχέδιο.

Τόνισε ότι στην Γερμανία όπου έχουν παρόμοιο Σύνταγμα με το δικό μας οι ειδικοί ενημέρωσαν την Μέρκελ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο που σκέφτεται ο Μητσοτάκης.

Βλέπουμε την κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία και να πείσει τους πολίτες να μετέρχεται των αγαπημένων της μέσων, δηλαδή της αυταρχικότητας, των προστίμων και των απειλών.

Ευχόμαστε να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία αλλά, σίγουρα, με την τακτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης θα γεμίσουν τα Δικαστήρια και σίγουρα όσο η εκδίκαση μίας υπόθεσης είναι σε εξέλιξη και δεν έχει τελεσιδικήσει δεν μπορεί να παρθεί απόφαση για απόλυση ή αναστολή εργασίας, τουλάχιστον χωρίς μισθό.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.