Μέτρα ανακούφισης των συνδημοτών του που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού προτείνει ο Χαρ. Πάσχος

0
309 views
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος

Μέτρα για την ανακούφιση των συνδημοτών του που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπος Πάσχος ενώ έχει καταθέσει σχετική πρόταση για να συζητηθούν τα μέτρα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η πανδημία που πλήττει την χώρα μας αλλά και όλη την υφήλιο έχει αναγκάσει την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του. Μέτρα που φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, ωστόσο όμως αναμένεται να πλήξουν άμεσα την οικονομία μας και ιδιαίτερα των επαγγελματιών που με τις διατάξεις της πολιτείας έχουν αναστείλει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι θα πρέπει ο δήμος μας να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ελάφρυνσης των ,δυστυχώς, επικείμενων απωλειών του εισοδήματος των συμπολιτών μας.

Γι αυτό το λόγο καταθέτουμε πρόταση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζητούμε:

1) Την απαλλαγή των δημοτικών τελών για ένα τρίμηνο στους επαγγελματίες που ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους.

2) Την απαλλαγή για ένα τετράμηνο των τελών ύδρευσης απ’όλους τους συμπολίτες μας ανεξαιρέτως μιας και οι απώλειες εισοδήματος λόγω της πανδημίας έχουν εκδηλωθεί σε κάθε νοικοκυριό.

3) Ζητούμε να επεκταθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τα Σαββατοκύριακα για όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή που ήδη προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας , θα υιοθετήσει τις προτάσεις μας .

Δεδομένη θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι και η θέση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παπαϊωάννου που άλλωστε έχει δείξει και στο παρελθόν ανάλογη ευαισθησία».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.