Κλειστά αύριο τα δικαστήρια του Βόλου

0
50 views

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δικαστήρια του Βόλου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και του χιονιά.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση:

Λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη του άρθρου 22§2 του Ν. 4.938/2022, σύμφωνα με την οποία αν για λόγους ανώτερης βίας, καθίσταται αδύνατη η ομαλή λειτουργία ενός δικαστηρίου ή μιας εισαγγελίας, ο δικαστικός λειτουργός, που διευθύνει το δικαστήριο ή την εισαγγελία ή ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης, σταθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφασίζει την αναστολή μέρους ή του συνόλου των εργασιών του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας, για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι αυτοί και ενόψει των επικρατουσών αιφνίδιων και έκτακτων καιρικών συνθηκών, που καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Βόλου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την αναστολή των εργασιών του Πρωτοδικείου Βόλου την Τετάρτη, 8-2-2023.

Ειδικότερα:

Α) ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ:

Δε θα εκφωνηθούν οι προσδιορισθείσες αιτήσεις προσωρινών διαταγών ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας, οι οποίες μεταφέρονται προς συζήτηση στις 9-2-2023, η δε παρούσα απόφαση αποτελεί κλήτευση των διαδίκων.

Β. ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ:

Αποσύρονται όλες οι υποθέσεις των ποινικών δικαστηρίων, εξαιρουμένων των ποινικών δικών

ι) ενώπιον του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου επί πλημμελημάτων, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται μέχρι την 08-2-2025, σε πρώτο βαθμό και ως 08-02-2024 σε δεύτερο βαθμό.
ιι) ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου μόνο για υποθέσεις προσωρινά κρατούμενων κατηγορουμένων.
ιιι) Οι προσδιορισθείσες απολογίες θα γίνονται κατόπιν επικοινωνίας με τα αρμόδια κατά περίπτωση δικαστικά όργανα.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της εν λόγω αναστολής των εργασιών του Πρωτοδικείου, αποφασίζουμε:

Α) οι προθεσμίες κλεισίματος φακέλων πολιτικών υποθέσεων-κατάθεσης προτάσεων και προσθήκης-άσκησης ενδίκων μέσων-βοηθημάτων ενώπιον του Πρωτοδικείου Βόλου, οι οποίες συμπληρώνονται κανονικά στις 08.02.2023 παρατείνονται κατά μία ημέρα.
Β) τα Τμήματα Γραμματείας του Πρωτοδικείου θα παραμείνουν κλειστά και θα εξυπηρετούνται μόνο αιτήματα από τα Τμήματα Γραμματείας που σχετίζονται με τις προαναφερόμενες εξαιρέσεις της αναστολής.

Παραλληλα αναστέλλονται και οι εργασίες του Ειρηνοδικείου Βόλου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.