Κλείνουν συμβολικά σήμερα την παλιά εθνική οδό στο Ριζόμυλο, οι αγρότες

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τους υπουργούς

0
2

Κλείνουν συμβολικά την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου οι αγρότες, σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους εκπροσώπους φορέων για τη συνάντηση που είχαν χθες με υπουργούς της κυβέρνησης, από την οποία δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας Θοδωρή Γεωργαδάκη, οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την πρόταση της κυβέρνησης να δώσει 60 εκ. € για όλους τους αγρότες ως ενίσχυση, που μεταφράζεται σε 181,3 € ανά αγρότη, που αντιστοιχεί σε 1,5 ως 3 ώρες όργωμα, ανάλογα με το αν είναι μεγάλο ή μικρό το τρακτέρ του κάθε αγρότη!

Ο κ. Γεωργαδάκης επισήμανε ότι και με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα παρουσιαστούν και άλλες δυσκολίες για τη χώρα μας, καθώς οι εισαγωγές κυρίως από Ουκρανία και Ρωσία του μαλακού σίτου είναι άνω του 60%.
Για σήμερα Παρασκευή 6-7 το απόγευμα θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, όπου καλούνται οι αγρότες και οι φορείς του νομού, προκειμένου να ενημερωθούν, ενώ ο αγώνας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί, σε συνεργασία με το Πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων.

Ιδρύουν Αγροτικό Σύλλογο Ριζομύλου

Οι αγρότες της περιοχής προχωρούν τις επόμενες μέρες σε αρχαιρεσίες ίδρυσης Αγροτικού Συλλόγου στον Ριζόμυλο, μετά τη συγκέντρωση υπογραφών που έγινε τις προηγούμενες μέρες.
Ο κ. Γεωργαδάκης καλεί και άλλους αγρότες να ιδρύσουν Αγροτικούς Συλλόγους σε περιοχές που δεν υπάρχουν, γιατί μέσα από την οργάνωση και την κοινή πορεία των αγροτών Πανελλαδικά, έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επίλυση των αιτημάτων τους.
Ο κ. Γεωργαδάκης προέβλεψε ότι αν και ο Θεσσαλικός κάμπος έχει δυνατότητες να προμηθεύσει με αγροτικά προϊόντα την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης, παρόλα αυτά όμως, με το κόστος και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους αγρότες, προέβλεψε ότι θα μείνουν χωράφια ακαλλιέργητα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.