Και τρίτη απόπειρα χρυσοθήρων για τις λίρες στην Κερασιά

0
11 views

Για τρίτη φορά… οι επίδοξοι χρυσοθήρες επέστρεψαν στην Κερασιά

με την προσδοκία να ανακαλύψουν τελικά το θησαυρό με τις λίρες. Έχοντας λάβει τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ψάχνουν και πάλι επί διήμερο για τις λίρες υπό την επίβλεψη, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία των υπηρεσιών Υπουργείων και της Αστυνομίας της περιοχής.

Τα ειδικά μηχανήματα των ιδιωτών «χτενίζουν» όλη την περιοχή «Σουβάλα», όπου έψαξαν και στο παρελθόν άλλες δύο φορές.

Παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της μέρας που διαρκείτο σκάψιμο από τα μηχανήματα εκπρόσωπος του Δήμου Κάρλας, του Δασαρχείου, του Υπουργείου

Πολιτισμού, της Κτηματικής Υπηρεσίας και η Αστυνομία της περιοχής.

Οι χρυσοθήρες, πριν να ζητήσουν τη νόμιμη άδεια είχαν κάνει μετρήσεις στην περιοχή που τους επιβεβαίωσαν, όπως ισχυρίζονται, την ύπαρξη λιρών που εκτιμάται ότι θάφτηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Αντίστασης στο μαρτυρικό χωριό της Άνω Κερασιάς.

Όπως πιστεύουν ορισμένοι, πρόκειται για μπαούλα με λίρες που τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένη πλαγιά. Για τον εντοπισμό του θησαυρού χρησιμοποιούνται γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν μέχρι βάθους ακόμη και 50 μέτρων.

Volos Reporter

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.