Έχουν περάσει πέντε ημέρες από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εξαγοράζει με 150 ευρώ τους νέους 18 έως 25 ετών για να εμβολιαστούν.

Από τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γεμίσει το πρόγραμμα του με ενέργειες για την προώθηση της εμβολιαστικής καμπάνιας στην Ελλάδα. Αρχικά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με επιχειρηματίες και τους ζήτησε να στηρίξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, δίνοντας περαιτέρω «διευκολύνσεις» σε εμβολιασμένους.

Την αρχή την έκανε η αεροπορική Aegean (η οποία είχε λάβει πριν λίγους μήνες και εν μέσω πανδημίας 120 εκατ. ευρώ κρατική χορήγηση) καθώς ανακοίνωσε πως «διπλασιάζει» την αξία του Freedom Pass.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για νέους 18 έως 25 ετών που θα έχουν εμβολιασθεί και αποκτήσει Freedom Pass έως τις 31/8/2021, η AEGEAN για κάθε ένα ευρώ που χρησιμοποιείται για την αγορά εισιτηρίου προσθέτει ένα ευρώ ακόμη, διπλασιάζοντας την αξία του. Η παροχή ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 01/09/2021 έως και 30/06/2022.

Ενωμένα Φροντιστήρια

«Με αυτό τον τρόπο, η AEGEAN ενισχύει τις δυνατότητες αξιοποίησης του Freedom Pass, στηρίζοντας τους νέους για να σχεδιάσουν με ευκολία και να απολαύσουν το επόμενο ταξίδι τους. Οι κρατήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του site της AEGEAN ή και τα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ οι λεπτομέρειες για τον μηχανισμό υλοποίησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.aegeanair.com, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή του Freedom Pass από την Πολιτεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια «πέταξε το μπαλάκι» στην Εκκλησία, ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κάνει κήρυγμα η Εκκλησία υπέρ του εμβολίου, με τον Ιερώνυμο να απατάει πως «δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε το σόου που έκανε ο πρωθυπουργός στη Δράμα και μεταδόθηκε από το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου, καθώς είδαμε τον Κ.Μητσοτάκη να γυρνάει στους δρόμους και να ζητάει από τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

«Εμβολιαστείτε όλοι», είπε ο Κ.Μητσοτάκης σε νεαρούς πολίτες. Ενώ σε συζήτηση που είχε με μια παρέα τριών νεαρών πολιτών ξεκίνησε να τους ρωτάει με ύφος αστυνομικού εάν έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, αφού επιβράβευσε τους δύο της παρέας που είχαν εμβολιαστεί, προέτρεψε μια κοπέλα που του είπε πως δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο να το κάνει άμεσα. 

Ο πρωθυπουργός την ρώτησε γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο και στη όταν αυτή του απάντησε πως «φοβάται» ο Μητσοτάκης της είπε «μην φοβάσαι, μου το υπόσχεσαι;». Όλο αυτό… ενώ της κούναγε το χέρι! 

Αφού η κοπέλα έδειξε την εμφανή αμηχανία της ο πρωθυπουργός γύρισε προς τους υπολοίπους της παρέας και τους προέτρεψε να την πείσουν να εμβολιαστεί, λέγοντας τους χαρακτηριστικά «θα το καταφέρετε». 

Να σημειώσουμε πως τον πρωθυπουργό τον υποδέχθηκε μόλις μία (!) ηλικιωμένη κυρία, η οποία τον χειροκρότησε. Αυτό παρουσιάστηκε… ως «θερμή υποδοχή».

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες μέτρα Απαρτχάιντ στην Ελλάδα με επιβραβεύσεις (150αρια) σε όσους κάνουν το εμβόλιο και κυρώσεις σε όσους δεν επιθυμούν να το κάνουν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.