Κ. Μαραβέγιας: Να αξιοποιηθούν τα σχολικά κυλικεία για την παροχή δωρεάν γευμάτων σε Δημοτικά της Μαγνησίας

  0
  9 views

  Την προοπτική αξιοποίησης των σχολικών κυλικείων προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα δωρεάν παροχής γευμάτων σε Δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη.

  Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται αναφορές εκπαιδευτικών Δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας, σύμφωνα με τις οποίες το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τον τελευταίο μήνα και στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου 2022 έχει διακοπεί η παροχή δωρεάν γευμάτων σε 3000 μαθητές στη Μαγνησία λόγω γενικότερων διαδικαστικών εμπλοκών που σημειώθηκαν το 2021 µε την ανάθεση του έργου αυτού σε εταιρίες catering.

  Επισημαίνεται ότι, ήδη από το 2020, το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας είχε επαναφέρει παλιότερη πρόταση της Ομοσπονδίας προς τα συναρμόδια υπουργεία, για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» από τα κυλικεία των ίδιων των Δημοτικών σχολείων που αυτό αφορά.

  Για το ίδιο θέμα, μάλιστα, ο κ. Μαραβέγιας, είχε απευθύνει σχετική Ερώτηση προς τα συναρµόδια υπουργεία, με την υφυπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου να επισημαίνει στις 3/6/2021 ότι η πρόταση για αξιοποίηση των σχολικών κυλικείων θα ληφθεί υπόψη σε ενδεχόμενο, μελλοντικό ανασχεδιασμό του προγράμματος, ενώ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στις 4/3/2021 είχε αναγνωρίσει ότι οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά Γεύµατα» μπορούν να επιτευχθούν και από τα σχολικά κυλικεία.

  Επανερχόμενος στο ζήτημα, ο κ. Μαραβέγιας τονίζει ότι τα σχολικά κυλικεία των δημόσιων σχολείων, τα οποία επλήγησαν οικονομικά και το 2021 εξαιτίας της πανδημίας, μπορούν άμεσα και αποτελεσματικά να αναπληρώσουν το σημερινό κενό. Δεδομένου δε ότι, και στη Μαγνησία 3000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και οι οικογένειες τους, στηρίζονται στην κρατική αρωγή για να ξεπεράσουν τη τρέχουσα οικονομική κρίση, ο βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν εξετάζουν την προοπτική άμεσης αξιοποίησης των σχολικών κυλικείων προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το 2022 µε την παροχή δωρεάν γευμάτων και σε Δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια