Ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων: Τέλος στην κατάθεση πλαστών παραβόλων

  0
  9 views

  Αίρεται και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος,

  με απόφαση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μεταφορών και Υποδομών, πρόταση που είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

  Μετά την καθιέρωση της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης οχήματος, άλλη μια καινοτομία στο σύστημα τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία. Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό υπολογισμό και την πληρωμή των τελών μεταβίβασης που αποτελούν τον προθάλαμο για την ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

  Μέσω της νέας υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη στη ψηφιακή πύλη gov.gr και στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis, εξαλείφονται οριστικά περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών παραβόλων.

  Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, χαιρέτησε την απόφαση των συναρμόδιων υπουργών και, επισήμανε ότι «με ολοκληρωμένο σχέδιο και σε απόλυτη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καθιστούμε με διαφάνεια και ισονομία αποτελεσματικότερη την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσα σε δύο χρόνια πετύχαμε όσα οι πολίτες προσδοκούσαν επί δεκαετίες. Στόχος μας είναι 7 στους 10 πολίτες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και από απόσταση. Με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή το κινητό τους, χωρίς ‘ουρές’ και κάθε είδους διαμεσολαβήσεις».

  Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλος, τόνισε ότι σε εξέλιξη είναι και οι συνεννοήσεις για την καθιέρωση ηλεκτρονικού φακέλου οδηγού με την επέκταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr, ώστε να υποδέχεται ψηφιακά αιτήσεις και δικαιολογητικά, γεγονός που θα απαλλάξει σταδιακά τις υπηρεσίες από χαρτοβασίλειο δεκαετιών.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια