Γιώργος Παπαδάμ: Ανεξάρτητος πλέον από τη δημαρχιακή παράταξη Ρήγα Φεραίου

0
24 views

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημαρχιακή παράταξη Νασίκα ανακοίνωσε

με γραπτή δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ, κάνοντας λόγο για διαφορετική αντίληψη και προσεγγίσεις ανάμεσα στον ίδιο και στον δήμαρχο, για απουσία συμπόρευσης καθώς και για κατάργηση θεσμικών ρόλων και δομών στον δήμο.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδάμ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Τον Μάιο του 2019 συμμετείχα με την παράταξη του δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ως αποτέλεσμα αυτών οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του δήμου Ρήγα Φεραίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση που καταθέσαμε. Μετά από τρία χρόνια διοίκησης του δήμου διαπιστώνω ότι το σύνθημα «μαζί συνεχίζουμε» που κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο και το οποίο προβάλλεται μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να υφίσταται με τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμαρχος.

Για το λόγο λοιπόν ότι:

-Υπάρχει διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση ανάμεσα στο δήμαρχο και σε μένα, σε θέματα του δήμου,

– έχουν καταργηθεί θεσμικοί ρόλοι και δομές στο δήμο,

– δεν υπάρχει συμπόρευση με τον δήμαρχο ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις για ουσιαστικές τομές προς όφελος όλων και όχι να προσβλέπουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων καταστάσεων,

-είναι ελλιπής ο τρόπος συνεδριάσεων της ομάδας πλειοψηφίας με ευθύνη του δημάρχου,

δήλωσα σήμερα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή μου ως δημοτικός σύμβουλος δήμου Ρήγα Φεραίου και την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη «Νέος δήμος- Νέα εποχή» της οποίας ηγείται ο δήμαρχος.

Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε μία δημοτική παράταξη δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις όταν βέβαια η παράταξη λειτουργεί δημοκρατικά.

Τις διαφωνίες μου άλλωστε με το δήμαρχο, τις είχα εκφράσει και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίζω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πάντα προσανατολισμενος προς τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έθεσα υποψηφιότητα.

Για δεοντολογικούς λόγους ,μετά την ανεξαρτητοποίησή μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου και από μέλος του κοινωνικού παντοπωλείου και του Ν.Π.Δ.Δ., θέσεις ευθύνης για τις οποίες με εμπιστεύτηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με την ψήφο τους.

Εύχομαι καλή συνέχεια στη δημοτική αρχή. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους συναδέλφους στα όργανα διοίκησης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων και τις μαθητικές κοινότητες των σχολικών μονάδων με τους οποίους συνεργάστηκα.

Επίσης να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, υποσχόμενος ότι από τη θέση του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω όσο είναι δυνατόν να βοηθάω στη λύση των προβλημάτων του δήμου.

Συνεχίζω την προσπάθεια για τη θητεία που απομένει και θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί πλέον μια νέα πρόταση για τη διοίκηση του δήμου, που θα ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις ανάγκες των δημοτών.

Ευχαριστώ

Γιώργος Παπαδάμ

δημοτικός σύμβουλος δήμου Ρήγα Φεραίου».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.