Γεννητούρια για υγιέστατο κοριτσάκι μέσα σε ασθενοφόρο

  0
  8 views

  Στο ύψος της Ανακασιάς, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας,

  αντίκρισε το πρώτο φως της ζωής το μωρό πολύτεκνης οικογένειας, καθώς αποδείχτηκε βιαστικό, με αποτέλεσμα να γεννηθεί μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθ’ οδόν από Ζαγορά για Βόλο.

  Ψύχραιμοι οι διασώστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το έκτακτο και ταυτόχρονα χαρμόσυνο περιστατικό, συνέδραμαν την ετοιμόγεννη η οποία γέννησε πολύ εύκολα, διακομίστηκε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο και από χθες το πρωί έχει στην αγκαλιά της ένα όμορφο κοριτσάκι, βάρους 2.900 κιλών. Πρόκειται για το πέμπτο παιδί μίας 35χρονης γυναίκας, που σε τόσο νεαρή ηλικία είναι ήδη πολύτεκνη μητέρα.

  Το χθεσινό ξημέρωμα είναι σίγουρο ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου θα το θυμούνται για πολλά χρόνια. Ήταν γύρω στις 03.45 όταν χτυπούσε το τηλεφωνικό κέντρο και ενημερωνόταν το ΕΚΑΒ πως μία ετοιμόγεννη γυναίκα βρίσκεται καθ’ οδόν από Ζαγορά προς Βόλο με έντονους πόνους τοκετού. Η 35χρονη μαζί με τον σύζυγό της αποφάσισαν να ξεκινήσουν με το δικό τους αυτοκίνητο για το Νοσοκομείο Βόλου, εκτιμώντας ότι θα προλάβουν. Στον δρόμο οι πόνοι άρχισαν να εντείνονται. Το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι ο τοκετός είναι θέμα χρόνου και ενημέρωσε σχετικά το ΕΚΑΒ ζητώντας συνδρομή.

  Πλήρωμα με δύο διασώστες αναχώρησε από τον Βόλο και παρέλαβε την ετοιμόγεννη από τα Χάνια. Επιστρέφοντας με προορισμό το Νοσοκομείο Βόλου, λίγο έξω από την Ανακασιά το μωρό «ξεπρόβαλε».
  «Γεννήσαμε» ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας μπροστά στους έκπληκτους διασώστες. Ο τοκετός ήταν ανώδυνος. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου αφού έκοψε τον ομφάλιο λώρο σκέπασε το μωρό με μία κουβερτούλα και το παρέδωσε στην αγκαλιά της μητέρας του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Νοσοκομείο Βόλου.

  Στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική σήμανε συναγερμός. Η βάρδια γιατρών και νοσηλευτριών περίμενε για να «υποδεχτεί» μητέρα και νεογνό. Το ασθενοφόρο έφτανε λίγη ώρα αργότερα στην είσοδο του Αχιλλοπουλείου. Οι εκπρόσωποι της κλινικής τις παρέλαβαν και ανέλαβαν τη φροντίδα τόσο της 35χρονης, όσο και του μωρού της, με τους δύο να «χαίρουν άκρας υγείας».

  Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια