Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Φάρμα Ελασσόνας

0
64 views

Το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εφαρμογής

πολυποίκιλων μεθόδων προσέγγισης της γνώσης για τους μαθητές του και την αξία της βιωματικής μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιχειρεί διαρκώς τον εμπλουτισμό του διδακτικού έργου με δράσεις ανοιχτού χαρακτήρα προς την κοινωνία, αλλά και τη συνεργασία με φορείς της πόλης.

Αυτή τη φορά, οι μαθητές των Β΄ και Γ’ τάξεων του τομέα της Γεωπονίας, στα πλαίσια των μαθημάτων «Τεχνολογίας Τροφίμων και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις», διεξήγαγαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο σφαγείο και συσκευαστήριο της εταιρίας Φάρμα Ελασσόνας όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί σύγχρονες, ρομποτικές γραμμές σφαγής και συσκευασίας κρεάτων. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Υπεύθυνο Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρίας κ. Δημήτριο Καναβούρα (Τεχν. Τροφίμων), για τη σύγχρονη ρομποτική γραμμή σφαγής αλλά και τη διαδικασία Logistic, που η εταιρία εφαρμόζει και με την οποία διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων προϊόντων της.

Αυτή η δράση αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές και ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση της εταιρίας Φάρμα Ελασσόνας, τον υπεύθυνο για την ξενάγηση κ. Δ. Καναβούρα και τη συνεργάτιδά του, για τη φιλοξενία και την παρουσίαση των εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής της εταιρίας. Η όλη εκπαιδευτική επίσκεψη, αποτέλεσε πολύτιμη συνεισφορά στη διεπιστημονική προσέγγιση των διδακτικών ενοτήτων «Τυποποίηση Τροφίμων» και «Συντελεστές παραγωγής» των μαθημάτων των Β’ και Γ’ τάξεων αντίστοιχα του τομέα Γεωπονίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.