Έπαινος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας

0
19 views

Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

 

Στο Συνέδριο με θέμα: «Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και έναν καλύτερο πλανήτη», αναπτύχθηκαν οι έξι πυλώνες πολιτικής των Υγιών Πόλεων (Άνθρωποι, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή, Τόπος, Πλανήτης) και παρουσιάστηκαν οι πολιτικές και οι καλές πρακτικές που ακολουθούν οι Δήμοι με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και καταρτίστηκε η πολιτική διακήρυξη στην οποία μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δικτύου συμφώνησαν ότι «η αυτοδιοίκηση είναι κοντά στον άνθρωπο για ενιαία υγεία και ένα καλύτερο πλανήτη» και ότι οι Τοπικές Αρχές πρέπει να έχουν φωνή και να απαιτούν να ακούγονται στα κέντρα των αποφάσεων.

 

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τις βραβεύσεις των Δήμων – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έλαβε έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς για την πρόληψη της υγείας, μέσω της θεσμοθέτησης του ΚΕΠ Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, κ. Αντωνία Χασιώτη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.