Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για εκεχειρία το Πάσχα

  0
  13 views

  Έκκληση να σταματήσουν οι μάχες στην Ουκρανία και να επιτευχθεί «εκεχειρία του Πάσχα»

  απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, στους πιστούς που γέμισαν την Κυριακή την πλατεία του Αγίου Πέτρου για τις τελετές της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών.

  «Ας σιγήσουν τα όπλα, ας ξεκινήσει μια εκεχειρία του Πάσχα. Όχι για να ξαναγεμίσουν τα όπλα και να αρχίσουν και πάλι οι μάχες. Μια εκεχειρία για να φτάσουμε στην ειρήνη, διαμέσου μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης, κάνοντας και κάποιες θυσίες για το καλό των πολιτών. Άλλωστε, τι είδους νίκη θα είναι εκείνη που θα καταφέρει να αναρτήσει σημαία σε σωρούς από συντρίμμια;», υπογράμισε ο Πάπας.

  Συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τους πιστούς μετά από δυο χρόνια

  Ο πάπας Φραγκίσκος έπειτα από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, συνάντησε και πάλι τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μετά την σημερινή λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών.

  Στο πλευρό του ποντίφικα κατά την τέλεση της λειτουργίας βρίσκονταν 35 καρδινάλιοι, 30 καθολικοί επίσκοποι και 280 απλοί ιερείς.

  Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε με έμφαση, για μια ακόμη φορά, στις τραγικές εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

  «Όταν κάποιος προσφεύγει στην βία, δεν γνωρίζει τίποτα, πλέον, για τον Θεό -ο οποίος είναι Πατέρας- και ούτε και τους συνανθρώπους μας, που είναι αδέλφια.

  Ξεχνά για ποιο λόγο βρίσκεται στον κόσμο, και διαπράττει ασύλληπτες αγριότητες. Το διαπιστώνουμε σήμερα, στην παραφροσύνη του πολέμου, στον οποίο ο Χριστός σταυρώνεται για μια ακόμη φορά», τόνισε ο ποντίφικας.

  «Ο Χριστός καθηλώνεται για μια ακόμη φορά στον σταυρό, όταν οι μητέρες θρηνούν τον άδικο χαμό των συζύγων και των παιδιών τους.

  Σταυρώνεται όταν οι πρόσφυγες προσπαθούν να τρέξουν για να σωθούν από τις βόμβες, με τα παιδιά στην αγκαλιά τους.

  Σταυρώνεται όταν οι ηλικιωμένοι εγκαταλείπονται μόνοι και πεθαίνουν, οι νέοι χάνουν το μέλλον τους, οι στρατιώτες στέλνονται να σκοτώσουν τα αδέλφια τους», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στις χιλιάδες πιστών που γέμισαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.