Ευκολόπιστος ή προδομένος;

0
3518

Όποιος προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σπάσει τα μούτρα του. Δεν αλλάζει ένας κόσμος που δεν θέλει να αλλάξει…”, σοφή κουβέντα θα μου πείτε!!!
Κανένας δεν συγκινείται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει… Και όπως πάντα αισθάνομαι πως ότι και να γράψεις δεν έχει καμία αξία.

Ο στίχος του ενός ποιητή γραμμένος πριν από πολλά χρόνια τα λέει όλα: “Ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός“. Η ευκολοπιστία από τη μία και η προδοσία, που ποτέ δεν μας έγινε μάθημα.

Φυσικά, αυτοί που θα καταδικάσουν την Κάρλα σε “αναπτυξιακό” θάνατο, με αποφάσεις που έλαβαν ή δεν έλαβαν ακόμα και ενέργειες που δεν έκαναν, μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν, όπως δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ κανείς για όσα έχουν γίνει σε βάρος της Κάρλας και του μέλλοντός της.

Θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι τελικής πτώσεως…

Τους Ιθαγενείς δεν θα μπορούμε πλέον για πολύ ακόμη να τους ξεγελάμε με χάντρες!
Όμως πώς να γίνει όταν αυτοί θέλουν να διαφεντεύουν τις ζωές μας…
Και να ορίζουν τις τύχες των ανθρώπων…

Είναι οι έχοντες λίγη εξουσία που μπορούν να νιώθουν αυτοκράτορες! Ίσως θα πρέπει να φτάσουμε στον πάτο για να αρχίσουμε ξανά να σεβόμαστε τι έχουμε, και πως το θέλουμε. Οι άρχοντες δεν φαίνονται πρόθυμοι να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, αλλά ικανοποιούνται να μας διαφημίζουν μέσα από τρομερές ελλείψεις, μισοτελειωμένα έργα, προβληματικές ή ανύπαρκτες υποδομές, αδιαφορία και συχνά, εγκατάλειψη.

Άλλωστε, στις σύγχρονες κοινωνίες, όχι τη δικιά μας, και στους οργανωμένους φορείς υπάρχουν υπεύθυνοι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις. Γιατί κάποιοι έχουν τα “κότσια” να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Όμως σήμερα, η Κάρλα, δεν είναι μόνο το παρελθόν της. Είναι παρόν και μέλλον. Το ζητούμενο είναι, αν κάποιοι, έχουν τη διάθεση, το όραμα και τον άμεσο σχεδιασμό, να τραβήξουν μπροστά, αφού πρώτα καθίσουν και εμπεδώσουν όλα αυτά που έχει ανάγκη η Κάρλα και τα χωριά της, για να ανταπεξέλθει σε μια απίστευτη οικονομική κρίση.

Και όμως, αυτή η νοοτροπία της βιτρίνας πίσω από την οποία κυριαρχεί η αδιαφορία και η απόλυτη έλλειψη σεβασμού στον άνθρωπο, κάτοικο ή επισκέπτη, είναι που θα καταδικάζει μόνιμα τη Κάρλα στη στασιμότητα.

Με αγάπη για τον τόπο μας που ζούμε

Γιάννης
@Kafstikos on Karla News

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΖεσταίνονται (πάλι) τα σενάρια εκλογών- Η μετάλλαξη, το ασφαλιστικό και ο …Αντώναρος
Επόμενο άρθροΤα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 10 Ιουλίου
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.