Έχασε τη ρύθμιση στη ΔΕΗ και έκοψαν το ρεύμα σε συνδημότη μας

0
13

Σε σπίτι όπου κατοικεί εργαζόμενος συνδημότης μας του έγινε η διακοπή ρεύματος

Προσπάθησε πολλές φορές για νέα ρύθμιση αλλά δυστυχώς δεν του δόθηκε η ευκαιρία μιας και η προκαταβολή ήταν δυσβάσταχτη για αυτόν, λόγω του υπερβολικά μειωμένου μισθού του, εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων, οι οποίες για κανένα λόγο δεν μπορούσαν να μείνουν απλήρωτες.

Με το φόβο της διακοπής ρεύματος ζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών τους προς τη ΔΕΗ. Έναν φόβο που βίωσε στην πράξη και ένας συνδημότης μας, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του είδε κομμένη  την παροχή ρεύματος εξαιτίας της μη ενεργοποίησης εκ νέου της χαμένης ρύθμισης που είχε και πλήρωνε για 17 συνεχείς μήνες,(σε σύνολο 36 δόσεων), οπότε και η ΔΕΗ την τελευταία φορά την πληρωμένη για αυτόν δόση αντί να την εντάξει στο πρόγραμμα δόσεων την έβαλε στον τρέχοντα λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμιση και να του γίνει διακοπή ρεύματος, με συνέπεια να καταστεί αδύνατη η διαβίωσή του σε αυτό.

Η προσπάθεια του συμπολίτη να βρει κάποια λύση μόνος του, με κάποιους γνωστούς και με με την συνδρομή του Δήμου ώστε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η ρύθμιση που είχε, λόγω του ύψους της προκαταβολής δυστυχώς δεν είχε αίσια έκβαση, παρ΄όλο που εκείνη την περίοδο έτρεχε πρόγραμμα από τον δήμο Ρήγα Φεραίου όπως και από τους δήμους όλης της χώρας, βάσει του Ν. 4508/2017 άρθρο 36 ώστε να δίνεται άμεσα η εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Το πρόβλημα του συμπολίτη μας ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό. Εμείς τον εντοπίσαμε και επικοινωνήσαμε μαζί του και μας διαβεβαίωσε ότι πράγματι όλοι γνώριζαν το πρόβλημα του, χωρίς όμως κανένας να τον βοηθήσει, παρ’ όλο που αυτός έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο.

Το μόνο που ζητούσε ο συμπολίτης μας ήταν η εκ νέου ενεργοποίηση της ρύθμισής του και τίποτα άλλο. Δεν ζήτησε ΠΟΤΕ χρήματα!

Ας ελπίσουμε ότι λίγες μέρες πριν το Άγιο Πάσχα ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.