EΛ.ΑΣ.: Έτσι θα προφυλάξετε τις αναλήψεις σας από τις τράπεζες

0
455 views

tsantakiasΟι τσαντάκηδες παραμονεύουν ειδικά αυτές τις μέρες έξω από τις τράπεζες, οπότε… τα μάτια σας δεκατέσσερα

Με τις ουρές στα ΑΤΜ να κατακλύζονται από ηλικιωμένους και τις τσάντες -ιδίως των γυναικών- να είναι ο εύκολος στόχος των τσαντάκηδων, η Ελληνική Αστυνομία θεώρησε σωστό να εκδώσει ένα

δελτίο τύπου με μικρές πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή της «κακιάς στιγμής».

Συμβουλές που σε πολλούς από εμάς μοιάζουν αυτονόητες, αλλά οι περισσότεροι ξεχνάμε να ακολουθούμε. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που διακυβεύονται (τα οποία πλέον είναι το… γνωστό πενηντάρικο) αλλά και μια σειρά επιπλοκών που μπορεί να δημιουργήσει μια στιγμιαία αφηρημάδα.

– Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

– Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.

– Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
– Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
– Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
– Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

– Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

– Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
– Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
– Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.

– Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

– Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.

– Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.

– Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
– Εάν πέσετε θύμα «τσαντάκηδων» ή «πορτοφολάδων’» ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.

– Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

– Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

– Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΒΟΜΒΑ Telegraph: Oι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν ξανά ΜΟΝΟ με δραχμή!
Επόμενο άρθροΔημοψήφισμα 2015
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.