Δήμος Ρήγα Φεραίου: 26 & 27 Ιουνίου 2021 διήμερο εκδηλώσεων μνήμης

για το μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και των επτά συντρόφων του

0
63 views

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», θα πραγματοποιήσει τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Δήμων Βοΐου, Καστοριάς, Χίου, Λευκωσίας Κύπρου και Ζίτσας, που αποτελούν τους τόπους καταγωγής των επτά συντρόφων του Ρήγα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Stari Grad του Βελιγραδίου.
Επίσης, θα τιμηθεί ο Γεώργιος Σούρλας, π. Υπουργός, π. Πρόεδρος της Βουλής κα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».

Πρόγραμμα διημέρου

Ενωμένα Φροντιστήρια

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021
Πλατεία Ρολογιού Βελεστίνου

20:30 Τιμητική εκδήλωση για τον κ. Γεώργιο Σούρλα, π. Υπουργό, π. Πρόεδρο της Βουλής κα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».
21:00 Τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Δήμων Καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021
10:15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση για τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και των συντρόφων του και κατάθεση στεφάνων στο «Σπίτι του Ρήγα».
11:00 π.μ. Ξενάγηση στον Εκθεσιακό Χώρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» όπου φυλάσσεται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα
11:30 π.μ. Ξενάγηση στον χώρο της Υπέρειας Κρήνης, της πανάρχαιας πηγής που βρισκόταν στο κέντρο της αρχαίας πόλης των Φερών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Μουσική Σχολή Δήμου Ρήγα Φεραίου και τοπικοί πολιτιστικοί φορείς.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.