Δημ. Νασίκας για τη μείωση πληθυσμού στο δήμο Ρήγα Φεραίου

0
8 views

Ανακριβή κι ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα,

χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την πλειονότητα των δημάρχων των περιφερειακών Δήμων της Μαγνησίας, τα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού, που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από τον Δήμο Αλοννήσου που παρουσίασε αύξηση πληθυσμού, όλοι οι περιφερειακοί Δήμοι της Μαγνησίας κατέγραψαν μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία, εικόνα που αποδίδεται σε λάθος εποχή διεξαγωγής της απογραφής, στον φόβο και στον κορωνοϊό.
Ωστόσο, οι δήμαρχοι ανησυχούν, καθώς αυτό θα έχει επιπτώσεις, όπως αναφέρουν στις χρηματοδοτήσεις από ΚΑΠ και τις επιχορηγήσεις των υπουργείων που λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία για τον πληθυσμό στους Δήμους.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται σε 8.841 κατοίκους έναντι 10.922 το 2011, εκ των οποίων 4.406 άνδρες έναντι 5.614 το 2011 και 4.435 γυναίκες έναντι 5.308 το 2011.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την απογραφή του πληθυσμού για το έτος 2021 εμφανίζεται μείωση του πληθυσμού και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Λαμβάνοντας υπόψη και το γενικότερο ποσοστό αποχής των πολιτών από τη διαδικασία της απογραφής πανελλαδικά η μείωση που εμφανίζεται ήταν αναμενόμενη.

Αν και βιώσαμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, η Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με τη διαδικασία της απογραφής με συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις».
Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε μία συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να απογραφούν στον τόπο τους, καθώς η απογραφή, όπως πρόσθεσε «καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χρηματοδότηση των δήμων. Ως Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας, που είναι η βάση για τη δημογραφική ανάκαμψη. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις και προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να προσφέρουμε στην ενδυνάμωση της τοπικής μας κοινωνίας σε όλους τους τομείς».

** Το ρεπορτάζ είναι της Αναστασίας Φύσσα, από την εφημ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια