Διαβολικό – Πώς η ψηφιακή ταυτότητα θα ελέγχει τη ζωή σας- Είναι χειρότερα τα πράγματα από όσο νόμιζες!!

0
49 views

Η ιστορία με μια ματιά

Η βάση δεδομένων Aadhaar της Ινδίας περιέχει τις ψηφιακές ταυτότητες περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο κατοίκων, καθιστώντας την το μεγαλύτερο σύστημα βιομετρικής ψηφιακής ταυτότητας που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Παρόμοια συστήματα προωθούνται τώρα προς εφαρμογή στη Δύση, ξεκινώντας με ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων

Το Aadhaar είναι ένα de facto σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Ενώ πωλείται στο κοινό ως το βασικό σημείο πρόσβασης σε κυβερνητικές υπηρεσίες, παρακολουθεί επίσης τη γεωγραφική θέση, την απασχόληση και τις αγοραστικές συνήθειες των χρηστών. Οι δυσλειτουργίες του συστήματος οδήγησαν σε ανείπωτο αριθμό θανάτων μεταξύ των φτωχότερων, καθώς τους αρνήθηκαν μερίδες φαγητού.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Η εκκολαπτόμενη δικτατορία του σήμερα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οπλοποιημένη ιατρική και στον έλεγχο των πληροφοριών. Τα εμβολιαστικά διαβατήρια είναι μια είσοδος στις ψηφιακές ταυτότητες, οι οποίες επιτρέπουν σε αυτούς που ελέγχουν το σύστημα να ελέγχουν σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής σας, ενώ ταυτόχρονα βγάζουν κέρδος από την πώληση των βιομετρικών σας δεδομένων

Μια ηγετική φυσιογνωμία σε αυτό το σύστημα ιατρικής δικτατορίας είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ασκεί κυρίαρχη επιρροή στη Μεγάλη Τεχνολογία, την παγκόσμια πολιτική υγείας, τη γεωργία και την πολιτική τροφίμων (συμπεριλαμβανομένης της βιοπειρατείας και των ψεύτικων τροφίμων), την τροποποίηση του καιρού και άλλες κλιματικές τεχνολογίες, την επιτήρηση, την εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης

Η προσπάθεια των ΗΠΑ για την έκδοση διαβατηρίου εμβολίων περιστρέφεται γύρω από μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ονομάζεται Πρωτοβουλία Πιστοποιητικών Εμβολίων (Vaccine Credential Initiative – VCI). Μια δεξαμενή σκέψης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας που ονομάζεται MITRE, η οποία ειδικεύεται στη μυστική παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων για τους πολίτες, έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη σύμπραξη

Ενώ τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να χλευάζουν τις προειδοποιήσεις ότι τα διαβατήρια εμβολίων αποτελούν μέρος μιας δομής επιτήρησης που είναι πιθανό να γίνει μόνιμο μέρος της ζωής μας, αν επιτρέψουμε την εφαρμογή τους, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Στην παραπανω εκπομπή “The Jimmy Dore Show”, ο Dore επισημαίνει και παίρνει συνέντευξη από τον Max Blumenthal σχετικά με το άρθρο του, “Δημόσια υγεία ή ιδιωτικός πλούτος; How Digital Vaccine Passports Pave Way for Unprecedented Surveillance Capitalism” (Πώς τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων ανοίγουν το δρόμο για έναν άνευ προηγουμένου καπιταλισμό επιτήρησης) , το οποίο συνέγραψε με τον ερευνητή δημοσιογράφο Jeremy Loffredo.

Το άρθρο εξετάζει ορισμένες από τις τραγικές συνέπειες που αναμένονται αν η παγκόσμια εξάπλωση των ψηφιακών διαβατηρίων εμβολίων πετύχει. Οι Loffredo και Blumenthal επισημαίνουν την Ινδία, όπου έχει ήδη εφαρμοστεί ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας.

Η βάση δεδομένων, που ονομάζεται Aadhaar, περιέχει τις ψηφιακές ταυτότητες περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο κατοίκων, καθιστώντας το το μεγαλύτερο βιομετρικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το σύστημα της Ινδίας δείχνει τους κινδύνους των ψηφιακών ταυτοτήτων

Αν και δεν περιγράφεται επίσημα ως τέτοιο, το σύστημα είναι ένα “de facto σύστημα κοινωνικής πίστωσης”, λένε οι συγγραφείς. Πωλείται στο κοινό ως το βασικό σημείο πρόσβασης σε κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά παρακολουθεί επίσης τη γεωγραφική θέση, την απασχόληση και τις αγοραστικές συνήθειες των χρηστών.

Οι Ινδοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υποβληθούν σε αυτή την επεμβατική παρακολούθηση προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες και προγράμματα βοήθειας, όπως οι μερίδες φαγητού. Όπως θα περίμενε κανείς από μια τέτοια βάση δεδομένων μεγαθήριο, υπάρχουν δυσλειτουργίες, και στην Ινδία, αυτές οι δυσλειτουργίες έχουν αποδειχθεί θανατηφόρες. Οι Loffredo και Blumenthal εξηγούν:2

“Ο θάνατος από ασιτία της Etwariya Devi, μιας 67χρονης χήρας από το αγροτικό ινδικό κρατίδιο Jharkhand, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος αν δεν αποτελούσε μέρος μιας πιο διαδεδομένης τάσης.

Όπως 1,3 δισεκατομμύρια Ινδοί συμπολίτες της, η Devi είχε πιεστεί να εγγραφεί σε ένα βιομετρικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που ονομάζεται Aadhaar, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της μηνιαίας ποσότητας των 25 κιλών ρυζιού που της αναλογούσε.

Όταν το δακτυλικό της αποτύπωμα απέτυχε να καταχωρηθεί στο κακότεχνο σύστημα, η Ντέβι στερήθηκε τη μερίδα φαγητού της. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών του 2017, της αρνήθηκαν επανειλημμένα το φαγητό, μέχρι που υπέκυψε στην πείνα, μόνη στο σπίτι της.

Η Premani Kumar, μια 64χρονη γυναίκα επίσης από το Jharkhand, γνώρισε τον ίδιο θάνατο με την Devi, πεθαίνοντας από πείνα και εξάντληση την ίδια χρονιά, αφού το σύστημα Aadhaar μετέφερε τις πληρωμές της σύνταξής της σε άλλο πρόσωπο χωρίς την άδειά της, ενώ της έκοψε τη μηνιαία μερίδα φαγητού.

Παρόμοια σκληρή μοίρα επιφυλάχθηκε για τη Santoshi Kumari, ένα 11χρονο κορίτσι, επίσης από το Jharkhand, το οποίο φέρεται να πέθανε ζητιανεύοντας ρύζι, αφού η κάρτα σίτισης της οικογένειάς της ακυρώθηκε επειδή δεν είχε συνδεθεί με την ψηφιακή ταυτότητα Aadhaar.

Αυτά τα τρία σπαρακτικά θύματα ήταν μεταξύ μιας σειράς θανάτων στην αγροτική Ινδία το 2017, οι οποίοι ήρθαν ως άμεσο αποτέλεσμα του συστήματος ψηφιακής ταυτότητας Aadhaar”.

Κανόνας μέσω της ιατρικής

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, οι “τιτάνες του παγκόσμιου καπιταλισμού” εκμεταλλεύονται τώρα την πανδημία COVID-19 για να εφαρμόσουν αυτού του είδους τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας τύπου κοινωνικής πίστωσης σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο:

“Για όσους λαχταρούν να βάλουν τέλος στους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, τα προγράμματα πιστοποίησης που πιστοποιούν τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19 έχουν προωθηθεί ως το κλειδί για την επαναλειτουργία της οικονομίας και την αποκατάσταση της προσωπικής τους ελευθερίας. Αλλά η εφαρμογή των διαβατηρίων ανοσίας επιταχύνει επίσης τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υποδομής ψηφιακής ταυτότητας”.

Το σχέδιο είναι τόσο διαβολικό όσο και ιδιοφυές. Ενώ η άνοδος των δικτατοριών ιστορικά περιελάμβανε τη χρήση ενόπλων δυνάμεων για την καθυπόταξη ενός ανυπότακτου κοινού, η εκκολαπτόμενη δικτατορία του σήμερα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οπλοποιημένη ιατρική και στον έλεγχο της πληροφορίας.

Αν έχετε αφιερώσει χρόνο για να εξοικειωθείτε με την έννοια της τεχνοκρατίας, η οποία έχει μια σαφή υπερανθρωπιστική συνιστώσα, θα καταλάβετε γιατί αυτό έχει απόλυτο νόημα και ήταν, στην πραγματικότητα, απολύτως προβλέψιμο. Συνδέοντας το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης με τον μηχανισμό ψηφιακής επιτήρησης, καταλήγετε σε μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα για αυτοματοποιημένο μαζικό έλεγχο.

Η χρήση του φόβου λειτουργεί επίσης καλά σε αυτό το σενάριο, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να παραμείνουν ζωντανοί και δεν θέλουν να πεθάνουν οι αγαπημένοι τους. Έτσι, την πατάνε με ψέματα όπως “πρέπει να κλείσουμε τον κόσμο και να απομονώσουμε τους εσωτερικούς χώρους για μήνες, αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι”.

Ο Μπιλ Γκέιτς μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε ιδιωτικό πλούτο

Μια ηγετική φυσιογνωμία σε αυτό το σύστημα ιατρικής δικτατορίας είναι ο Bill Gates, ο οποίος ασκεί πλέον κυρίαρχη επιρροή όχι μόνο στη Μεγάλη Τεχνολογία, αλλά και στην παγκόσμια πολιτική υγείας, στη γεωργία και την πολιτική τροφίμων (συμπεριλαμβανομένης της βιοπειρατείας και των ψεύτικων τροφίμων), στην τροποποίηση του καιρού και σε άλλες κλιματικές τεχνολογίες3 , στην επιτήρηση, στην εκπαίδευση και στα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρουν οι Loffredo και Michele Greenstein σε άρθρο της GrayZone στις 8 Ιουλίου 2020:

“Πέρα από τον μποναμά των δημοσίων σχέσεων σχετικά με τον Γκέιτς βρίσκεται μια ανησυχητική ιστορία που θα πρέπει να εγείρει ανησυχίες σχετικά με το αν τα σχέδια του ιδρύματός του για την επίλυση της πανδημίας θα ωφελήσουν το παγκόσμιο κοινό όσο θα επεκτείνουν και θα εδραιώσουν τη δύναμή του επί των διεθνών θεσμών.

Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει ήδη ουσιαστικά ιδιωτικοποιήσει τον διεθνή οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με τη δημιουργία πολιτικής υγείας, μετατρέποντάς τον σε όχημα εταιρικής κυριαρχίας.

Έχει διευκολύνει την απόρριψη τοξικών προϊόντων στους ανθρώπους του Παγκόσμιου Νότου, και έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και τους φτωχούς του κόσμου ως πειραματόζωα για πειράματα φαρμάκων. Η επιρροή του Ιδρύματος Γκέιτς στην πολιτική δημόσιας υγείας εξαρτάται πρακτικά από τη διασφάλιση ότι οι κανονισμοί ασφαλείας και άλλες κυβερνητικές λειτουργίες είναι αρκετά αδύναμες ώστε να μπορούν να παρακαμφθούν …

Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι το Ίδρυμα Γκέιτς λειτουργεί ως δούρειος ίππος για τις δυτικές εταιρείες, οι οποίες φυσικά δεν έχουν κανέναν στόχο μεγαλύτερο από την αύξηση του τελικού αποτελέσματος”.

Πράγματι, ο Γκέιτς δωρίζει δισεκατομμύρια σε ιδιωτικές εταιρείες και επενδύει σε μεγάλο βαθμό στα ίδια τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις στις οποίες δωρίζει χρήματα και τις οποίες προωθεί ως λύσεις για τα προβλήματα του κόσμου, είτε πρόκειται για πείνα, είτε για ασθένειες, είτε για πανδημίες ιών, είτε για κλιματική αλλαγή.

Όπως προτείνεται από το The GrayZone, η παγκόσμια υγειονομική αυτοκρατορία του Γκέιτς αφορά περισσότερο την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας για τον ίδιο και τους τεχνοκράτες κολλητούς του παρά την προώθηση της δημόσιας υγείας.5 Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γκέιτς αποκάλεσε τον δημιουργό του Aadhaar “ήρωα” και πολλές από τις πρωτοβουλίες του Γκέιτς προσπάθησαν να φέρουν ένα παρόμοιο σύστημα στη Δύση.

Πρόκειται για τον έλεγχο και το κέρδος

Όπως εξηγεί ο Blumenthal στο βίντεο, αυτά τα βιομετρικά συστήματα ταυτοποίησης αποσκοπούν στο να επιτρέψουν σε ιδιωτικές εταιρείες να επωφεληθούν από τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό το κάνουν ήδη εδώ και χρόνια, φυσικά, απομυζώντας τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο και στη συνέχεια πουλώντας τα σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να πληρώσει, είτε πρόκειται για απατεώνες και απατεώνες είτε για αξιόπιστες εταιρείες.

Αλλά ένα σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης θα τους επιτρέψει να πουλήσουν και να επωφεληθούν από τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, την ίριδα και το πρόσωπό σας, μαζί με όλα τα δεδομένα που συνδέονται με εσάς, από ιατρικά και εργασιακά δεδομένα έως κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Έτσι, για να συνοψίσω, το σύστημα διαβατηρίου εμβολίου/ψηφιακής ταυτότητας θα επιτρέψει σε αυτούς που ελέγχουν το σύστημα να επωφεληθούν από την ίδια την ταυτότητά σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας υποδουλώσει στο σύστημα. Πρόκειται για ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα δουλείας, καθαρά και απλά.

Η παγίδα της ευκολίας

Για να πάρετε μια γεύση του τι θα γίνει με τα διαβατήρια εμβολίων, δείτε το παραπάνω βίντεο της εταιρείας στρατιωτικής επιτήρησης Thales, η οποία έχει αναγνωρίσει ότι τα διαβατήρια εμβολίων είναι στην πραγματικότητα ο πρόδρομος των πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας.7 Όπως μπορείτε να δείτε, η ψηφιακή ταυτότητα πωλείται ως μια πρωτοφανής ευκολία, κάτι που θα σας προστατεύσει, την ταυτότητά σας και τα χρήματά σας.

Πιστέψτε αυτό το κόλπο δημοσίων σχέσεων με δική σας ευθύνη. Όπως σημειώνει ο Dore, “αν πέσω [το ψηφιακό πορτοφόλι] σε λάθος χέρια, [η] ζωή σας έχει σχεδόν τελειώσει”. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το να πέσει στα χέρια χάκερ και κλεφτών δεν είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική δύναμη που μπορεί να έχει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς πάνω στη ζωή σας μέσω του ελέγχου αυτού του συστήματος – εάν δεν εγκρίνουν τι λέτε, τι βλέπετε, τι αγοράζετε, πού πηγαίνετε, πώς συμπεριφέρεστε ή με ποιον κάνετε παρέα – το να χάσετε το ψηφιακό σας πορτοφόλι από έναν κοινό απατεώνα θα ήταν μια μικρή ενόχληση σε σύγκριση με αυτό.

Όπως σημειώνει ο Dore, οι υπεύθυνοι δικτάτορες θα μπορούσαν να σας κηρύξουν τρομοκράτη επειδή συμμετέχετε σε μια διαμαρτυρία και να σας κλείσουν την πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες υγείας και τραπεζικούς λογαριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού. Τίποτα από όσα θέλετε να κάνετε στη ζωή σας δεν θα είναι πολύ βολικό μετά από αυτό.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα δυσλειτουργιών και σφαλμάτων του συστήματος, φυσικά, και όπως φαίνεται στις παραπάνω ιστορίες από την Ινδία, και αυτό μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεν καταγράφηκε. Οι πληρωμές συντάξεων μεταφέρθηκαν σε λάθος άτομο και οι μερίδες φαγητού κόπηκαν ανεξήγητα.

Πώς γίνεται τα λάθη να μην μπορούν να διορθωθούν; Πιθανώς επειδή όλες οι αρχές που βασίζονται στο σύστημα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να κάνουν αλλαγές σε αυτό. Όλα είναι αυτοματοποιημένα, λειτουργούν με αλγόριθμους και όλοι είναι ουσιαστικά ανίσχυροι σκλάβοι του συστήματος και μέσα στο σύστημα. Πιθανώς, όλοι απλώς σήκωσαν τους ώμους, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό, και η έλλειψη ανθρώπινης συμμετοχής οδήγησε στο θάνατο αυτών των ανθρώπων.

Και τα προβλήματα δεν είναι σπάνια. Μια τυχαία δειγματοληψία σε 18 χωριά στην Ινδία που είχαν εφαρμόσει την υποχρεωτική βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας στους σταθμούς χορήγησης τροφίμων έδειξε ότι ένα συγκλονιστικό ποσοστό 37% των ανθρώπων δεν μπόρεσαν να πάρουν τις μερίδες τροφίμων τους λόγω κάποιου προβλήματος στο σύστημα.

Πόσες φορές είστε διατεθειμένοι να παίξετε ρωσική ρουλέτα;

Όσον αφορά τα διαβατήρια με εμβόλια, έχουμε ήδη δει ότι η διατήρηση ενός έγκυρου διαβατηρίου απαιτεί να κάνετε έναν άγνωστο αριθμό αναμνηστικών εμβολίων. Δεν είναι ότι μπορείτε απλώς να κάνετε το αρχικό σχήμα μιας ή δύο δόσεων και να είστε έτοιμοι.

Όχι, κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα αναμνηστικό εμβόλιο, το διαβατήριό σας θα πάψει να ισχύει μέχρι να κάνετε αυτό το αναμνηστικό εμβόλιο, είτε είναι το τρίτο είτε το τριακοστό τρίτο. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο επικίνδυνες αποδεικνύονται αυτές οι ενέσεις COVID, ουσιαστικά παίζετε τη ζωή σας κάθε φορά που κάνετε την ένεση. Και για ποιο λόγο;

Χωρίς COVID Pass, η γυναίκα μου και εγώ είμαστε εξορισμένοι από την κοινωνία. Δεν έχουμε εισόδημα. Μας απαγορεύεται να κάνουμε τα περισσότερα ψώνια. Με το ζόρι μπορούμε να υπάρξουμε. ~ Gluboco Lietuva, ανεμβολίαστος Λιθουανός

Θα το κάνετε για να σας “δοθούν” βασικές ελευθερίες που ούτε καν σκεφτόσασταν ότι θα μπορούσαν να παραβιαστούν πριν από δύο μόλις χρόνια, όπως το δικαίωμα να εργάζεστε, το δικαίωμα να πηγαίνετε στο σχολείο, το δικαίωμα να ταξιδεύετε και να κινείστε στην κοινωνία όπως θέλετε, να ψωνίζετε, να μπαίνετε σε γυμναστήριο ή εστιατόριο ή τράπεζα.

Πείτε ΟΧΙ στη βιοϊατρική δικτατορία

Στην Ιταλία, όπου εμφυτεύονται πλέον υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, εμφανίζονται ήδη αναφορές για απάνθρωπους αποκλεισμούς. Μια ηλικιωμένη γυναίκα διώχτηκε από ένα νοσοκομείο επειδή δεν είχε διαβατήριο.9

Οι Λιθουανοί έχουν μερικές από τις αυστηρότερες εντολές εμβολιασμού COVID στον κόσμο. Εκεί, οι ανεμβολίαστοι απαγορεύεται να επισκεφθούν εστιατόρια, όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, εμπορικά κέντρα, υπηρεσίες ομορφιάς, βιβλιοθήκες, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, νοσοκομειακή ιατρική περίθαλψη και ταξίδια με τρένα. Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Gluboco Lietuva, ένας ανεμβολίαστος πατέρας και σύζυγος, δήλωσε:10

“Χωρίς COVID Pass, η γυναίκα μου και εγώ είμαστε εξορισμένοι από την κοινωνία. Δεν έχουμε κανένα εισόδημα. Μας απαγορεύεται να κάνουμε τα περισσότερα ψώνια. Με το ζόρι μπορούμε να υπάρξουμε … Προσπαθήσαμε να αγοράσουμε είδη ζωγραφικής για τα παιδιά μας από ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας. Δεν επιτρέπεται καμία αγορά χωρίς πάσο. Προσπαθήσαμε να αγοράσουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Μας απαγόρευσαν την είσοδο. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε προμήθειες κουζίνας. Μπαναλίκια, αλλά απογοητευτικά …

Αυτή η πίεση για υποταγή είναι παντού. Και είναι συντριπτική. Η ικανότητά μας να επιβιώνουμε έχει καταστραφεί. Αλλά ανεξάρτητα από τα δεινά που επιβάλλονται και τις κακουχίες που πρέπει να υποστούμε, δεν θα δεχτούμε ποτέ την κάθοδο στον αυταρχισμό που αντιπροσωπεύει το COVID Pass”.

Πράγματι, ενώ το να αντισταθούμε τώρα στην τυραννία που είναι το διαβατήριο εμβολίων μπορεί να προκαλέσει πόνο και αγώνα, δεν είναι τίποτα μπροστά στον πόνο που θα βιώσουμε στη συνέχεια αν δεν πούμε όχι τώρα.

Πόση ελευθερία είστε διατεθειμένοι να χάσετε; Μη νομίζετε ούτε λεπτό ότι όλα θα τελειώσουν μόλις εμβολιαστείτε πλήρως κατά του COVID-19. Όπως σημείωσε η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων Aite-Novarica τον Σεπτέμβριο του 2021,11 το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού COVID-19 που κυκλοφόρησε στη Νέα Υόρκη (το Excelsior Pass) είναι “ένα βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή ταυτοποίηση … πέρα από τον εμβολιασμό μόνο κατά του COVID-19” και χρησιμεύει ως “μια ωραία ευκαιρία πιλοτικού προγράμματος” προς αυτή την κατεύθυνση.

Στρατιωτικό-Προσκοπικό Όργανο στο κέντρο της αμερικανικής ώθησης για το πέρασμα εμβολίων

Στη συνέντευξη, ο Blumenthal αναφέρει ότι σύντομα θα δημοσιεύσει ένα άλλο άρθρο που θα περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του οργανισμού στρατιωτικής αντικατασκοπείας MITRE στην προώθηση του διαβατηρίου εμβολίων στις ΗΠΑ. Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στο The GrayZone στις 26 Οκτωβρίου 2021.12 Αν έχετε παραμείνει διστακτικός, αυτό το άρθρο μπορεί να σας ωθήσει να πάρετε μια απόφαση σχετικά με το πού στέκεστε σε αυτό το θέμα.

Ενώ το MITRE αναφέρεται ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, η ηγεσία του αποτελείται από επαγγελματίες των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του προέρχεται από συμβάσεις με το Υπουργείο Άμυνας, το FBI και τον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

“Η προσπάθεια “για την επέκταση των διαβατηρίων εμβολίων με κωδικό QR πέρα από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη” περιστρέφεται τώρα γύρω από μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, γνωστή ως Πρωτοβουλία Πιστοποιητικών Εμβολίων (Vaccine Credential Initiative – VCI). Και η VCI έχει επιφυλάξει έναν καθοριστικό ρόλο στον συνασπισμό της για τη MITRE”, γράφουν οι Blumenthal και Loffredo13.

“Περιγραφόμενη από το Forbes ως ένα “μαγαζί [έρευνας και ανάπτυξης] με μανδύες και στιλέτα” που είναι “ο πιο σημαντικός οργανισμός που δεν έχετε ακούσει ποτέ”, η MITRE έχει αναπτύξει μερικές από τις πιο επεμβατικές τεχνολογίες παρακολούθησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Μεταξύ των πιο καινοτόμων προϊόντων της είναι ένα σύστημα που κατασκευάστηκε για το FBI το οποίο καταγράφει τα δακτυλικά αποτυπώματα ατόμων από εικόνες που δημοσιεύονται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο συνασπισμός ομπρέλας COVID-19 της MITRE περιλαμβάνει την In-Q-Tel, τον βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και την Palantir, μια σκανδαλώδη ιδιωτική εταιρεία κατασκοπείας.

Η Elizabeth Renieris, ιδρυτική διευθύντρια του εργαστηρίου τεχνολογικής ηθικής της Notre Dame και της IBM, έχει προειδοποιήσει ότι “καθώς οι κυρίαρχες εταιρείες τεχνολογίας και επιτήρησης” όπως η MITRE “επιδιώκουν νέες πηγές εσόδων στην υγειονομική περίθαλψη και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες … τα ιδιωτικά συστήματα ταυτότητας που ανήκουν και λειτουργούν με επιχειρηματικά μοντέλα μεγιστοποίησης του κέρδους απειλούν την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων και των κοινοτήτων”.

Πράγματι, η εμπλοκή του μηχανισμού στρατιωτικής αντικατασκοπείας στην ανάπτυξη ενός συστήματος ψηφιακών διαβατηρίων εμβολίων είναι μια ακόμη ένδειξη ότι πίσω από το πρόσχημα των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία, το κράτος επιτήρησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να οφείλει να ενισχύσει τον έλεγχό του σε έναν ολοένα και πιο ανήσυχο πληθυσμό”.

Τι είναι η MITRE;

Λοιπόν, τι είναι το MITRE και γιατί είναι βασικός παίκτης στο VCI; Ο οργανισμός δεν απάντησε στις ερωτήσεις του “The GrayZone” για το άρθρο- “ωστόσο, η καταγεγραμμένη ιστορία του αποτελεί μια ανησυχητική ανάγνωση”, σημειώνουν οι Blumenthal και Loffredo.

Η MITRE ιδρύθηκε το 1958 και εδρεύει στη βόρεια Βιρτζίνια. Η δεξαμενή σκέψης για τη στρατιωτική αντικατασκοπεία λαμβάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Αρχικά, ιδρύθηκε ως κοινό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), για την ανάπτυξη συστημάτων διοίκησης και ελέγχου για πυρηνικό και συμβατικό πόλεμο.

Έχει επίσης ανατεθεί σε αυτήν η εξάλειψη της κάνναβης στο Μεξικό με τη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων, μια στρατηγική που κατέληξε να μολύνει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών τροφίμων. Πιο πρόσφατα, το MITRE εργάστηκε σε τεχνολογίες επιτήρησης για το FBI, συλλέγοντας δακτυλικά αποτυπώματα από φωτογραφίες ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνονται οι παλάμες και τα δάχτυλά τους, και βοήθησε την υπηρεσία να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βιομετρική βάση δεδομένων στον κόσμο.

Η MITRE εργάστηκε επίσης στο έργο MIDB (Modernized Intelligence Database) του FBI, το οποίο σύμφωνα με τον πρώην υποδιευθυντή του FBI William Bayse επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίζει τις πολιτικές αιτίες, τους συνεργάτες και τους εργοδότες των ακτιβιστών, μαζί με τα βιομετρικά δεδομένα, τις δαπάνες και τις φορολογικές πληροφορίες τους. Σαν να μην είναι αυτό αρκετά ανησυχητικό, οι Blumenthal και Loffredo σημειώνουν:14

“Μέσω εκατοντάδων αιτημάτων FOIA και συνεντεύξεων με νυν και πρώην υπαλλήλους της MITRE, το Forbes έμαθε ότι η MITRE έχει σχεδιάσει “ένα πρωτότυπο εργαλείο που μπορεί να χακάρει smartwatches, fitness trackers και οικιακά θερμόμετρα για τους σκοπούς της εσωτερικής ασφάλειας… και μια μελέτη για να προσδιοριστεί αν η μυρωδιά του σώματος κάποιου μπορεί να δείξει ότι λέει ψέματα”.

Το MITRE φιλοξενεί επίσης το πρόγραμμα ATT&CK, μια ενότητα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την οποία η εταιρεία περιγράφει ως “μια παγκοσμίως προσβάσιμη βάση γνώσεων για τις τακτικές και τις τεχνικές [πληροφοριών] των αντιπάλων που βασίζονται σε παρατηρήσεις του πραγματικού κόσμου”.

Ο Adam Pennington, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του ATT&CK της MITRE, “έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία στη MITRE μελετώντας και κηρύσσοντας τη χρήση της παραπλάνησης για τη συλλογή πληροφοριών”. Ο δικηγόρος του προσωπικού της ACLU, Nate Wessler, έχει χαρακτηρίσει τα προγράμματα παρακολούθησης της MITRE ‘εξαιρετικά ανατριχιαστικά’ και προειδοποίησε ότι ‘εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής’”.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που παίζουν τώρα βασικό ρόλο στο πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίων των ΗΠΑ. Οι Blumenthal και Loffredo εμβαθύνουν περισσότερο στο άρθρο τους,15 αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε την ουσία.

Τα διαβατήρια εμβολίων δεν έχουν σαφώς καμία σχέση με τη διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων από τις λοιμώξεις, αλλά έχουν να κάνουν με τη μετατροπή των πιο προσωπικών μας δεδομένων σε κέντρο κέρδους που τους επιτρέπει ταυτόχρονα να ασκούν πρωτοφανή έλεγχο στη ζωή όλων μας.

Μην κάνετε κανένα λάθος, αργά ή γρήγορα – και ο χρόνος εξαντλείται με ταχείς ρυθμούς – όλοι θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή: ελευθερία ή σκλαβιά. Δεν υπάρχει πια μέση λύση.

Και αν πούμε όχι στη δουλεία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην συνθηκολογήσουμε, γιατί ήδη βλέπουμε ότι οι μαζικές διαμαρτυρίες κάνουν ελάχιστα πράγματα για να αποτρέψουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους του από το να πιέσουν για μια παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα εμβολίου, μαζί με ένα κεντρικό ψηφιακό νόμισμα. Μαζί, αυτά τα δύο πράγματα θα τους δώσουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα βιώσουν ποτέ πώς είναι να είσαι ελεύθερος, αν το αφήσουμε να συμβεί αυτό.

mercola.com

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.