Σε αδιέξοδο λόγω έλλειψης προσωπικού βρίσκονται τα δικαστήρια του Βόλου,

καθώς το δικαστικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και η είσοδος στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν κάνει rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφό του προς το Πρωτοδικείο Βόλου ζήτησε ενημέρωση για το προσωπικό που μπορεί να διατεθεί στους ελέγχους εισόδου στο κτίριο.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Οι δικαστικές υπηρεσίες του Βόλου απάντησαν αρνητικά, αφού στη θέση του κλητήρα, που θα μπορεί να ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψηφιακές βεβαιώσεις τεστ υπηρετεί μόνο ένα άτομο! Σκέψεις γίνονται να χρησιμοποιηθεί για τους εν λόγω ελέγχους και ο αστυνομικούς που υπηρετεί στην Εισαγγελία, όμως είναι βέβαιο οτι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες.

Η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού θεωρείται αδύνατη, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών, όπως και η σύναψη σύμβασης με εταιρεία φύλαξης, εκτός αν το Υπουργείο κινηθεί με fast track διαδικασίες.

Στο μεταξύ εγκύκλιος του Αρείου Πάγου που κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, συστήνει στους εισαγγελείς, λόγω του ότι οι υποθέσεις θα διογκωθούν, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του Covid, να προσδιορίζουν τις δίκες ανάλογα με τον χρόνο τέλεσης και να πηγαίνουν άμεσα στο ακροατήριο.
Επίσης τους ζητά να αυξάνουν τον αριθμό των υποθέσεων στα πινάκια και να ανεβαίνουν στην έδρα «διαβασμένοι» για κάθε υπόθεση που εκδικάζουν…

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.