Βασίλειος Νουλέζας. Δικηγόρος Ποινικού Δικαίου

Έχει ψηφισθεί νόμος .
Είναι υποχρεωτική συνεπώς η χρήση μάσκας για τους μαθητές κατά την είσοδο στην τάξη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην τάξη χωρίς μάσκα.
Αυτοί είναι σαφές.
Ειδικότερα, στο ΦΕΚ 9232/Τεύχος A’ 161/22.08.2020, στο κεφάλαιο με τίτλο «Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία του κορωνοϊού» ορίζεται:

1. Για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι δήμοι ή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για λογαριασμό των δήμων μπορούν να προμηθεύονται μάσκες και λοιπά είδη ατομικής προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, κατά την περ. (γ) της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α΄ 147). Η περ. (β) της παρ. 3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), εφαρμόζεται αναλόγως.

Ενωμένα Φροντιστήρια

2. Για την κάλυψη της δαπάνης της παρ. 1, οι δήμοι ή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μπορούν να επιχορηγούνται από το ειδικό πρόγραμμα του άρθρου 71 του ν. 4509/2017 (Α’ 221).

3. Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών, η ισχύς του δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τη λήξη του σχολικού έτους 2020-2021
Διαφωνώ βέβαια με την απόφαση αυτήν .

Είχε την δυνατότητα η Πολιτεία νομίζω να λάβει άλλα ηπιότερα προληπτικά μέτρα να ζητήσει μαζικά Tests ή να εξετασθούν οι μαθητές από κλιμάκιο ΕΟΔΥ.
Να εφοδιασθούν όλοι με Πιστοποιητικό υγείας
Να γίνεται γενική απολύμανση τακτικοί έλεγχοι υγείας χωρίς πανικό και υστερία που τρομοκρατεί την Κοινωνία.
Να γίνονται μαθήματα με λιγότερους μαθητές και αποστάσεις στην τάξη.
Χωρίς την απειλή κυρώσεων η απομόνωσης σε όσους μαθητές δεν φορέσουν μάσκα η διαφωνούν οι γονείς τους.
Μέτρο αντιπαιδαγωγικό και υπέρμετρα αυστηρό.
Υπάρχει βεβαια και το ζήτημα της ακαταλληλότητα επικινδυνότητα της μη χειρουργικής μάσκας που έχει προκύψει.

Εσείς ως γονείς ασκούντες την γονική μέριμνα εφόσον διαφωνείτε αιτιολογημένα με το μέτρο θα δηλώσετε τότε εγγράφως την αντίρρηση και εναντίωση σας.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ η μια απλή επιστολή προς τον Δντη στο Σχολείο που θα καταθέσετε με Αριθμό Πρωτοκ. η θα επιδώσετε νόμιμα.
Δηλώνοντας ρητά ότι δεν επιτρέπετε οποιαδήποτε ιατρική πράξη στα παιδιά σας χωρίς την συγκατάθεση σας όπως προβλέπεται στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας
Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός σας.

Πλην όμως σας επαναλαμβάνω λόγω της παρατηρούμενης έξαρσης της πανδημίας όπως ανακοινώθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και πρόληψης αλλά και ατομικής προστασίας , ενδείκνυται η χρήση μάσκας ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid 19.
Διότι δεν θα έχουν εξετασθεί οι λοιποί μαθητές.
Επιπλέον επισκεφθείτε τον Παιδίατρο Καρδιολόγο και Πνευμονολόγο σας να εξετάσει τα παιδιά σας πριν λάβετε τελικές αποφάσεις.
Αν υφίσταται όμως πρόβλημα υγείας τους ανήκουν οι μαθητές στις εξαιρέσεις .
Δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.