Η ηλεκτρονική επίδοση ήταν το κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της έκδοσης της εφαρμοστικής Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ)για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγές στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, που δίνουν τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων και η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη δημιουργία, οπού δεν υφίστανται, και λειτουργία των αναδιανεμητικών λογαριασμών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή, στην όποια ο χώρος των δικαστικών επιμελητών συμμετέχει αποφασίστηκα με την δική του εξέλιξη και τα δικά του βήματα».

Ενωμένα Φροντιστήρια

Ακόμη, προαναγγέλθηκε η έκδοση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, της σχετικής ΚΥΑ., η όποια θα ρυθμίζει τα επιμέρους ζητήματα εφαρμογής του νέου άρθρου 122α του Κ.Πολ.Δ. για την ηλεκτρονική επίδοση, σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολίτικης.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, πως η αλλαγή του άρθρου 1 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών για την δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων βρίσκεται σε ένα πολύ καλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να προχωρήσει η νομοθέτηση της σχετικής διάταξης, μετά και από συνεννόηση με την επιτροπή αναμόρφωσης του Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.