Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κατέθεσε, χθες, Τρίτη 19 Μαΐου, προωθείμία σειρά  προτάσεων του Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» για αναδιάρθρωση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ’ κατηγορίας εξαιτίας των νέων συνθηκών που έχει επιβάλει η υγειονομική κρίση.

Δυστυχώς, η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επηρεάσεισημαντικά, μεταξύ όλων των υπολοίπων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, και το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και όλους τους εμπλεκομένους σε αυτόν. Εκτός, λοιπόν, από  το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, έλαβε την απόφαση  τόσο για την οριστική λήξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ), όσο και για την ανάδειξη, ως πρωταθλητή, του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και, συγχρόνως,την προαγωγή αυτού στη Γ΄ Εθνική.

Δεδομένου ότι η απόφαση της ΕΠΟ βρίσκεται σε ισχύ, ο Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου, έχοντας ως στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, εισηγείται μία σειρά προτάσεων, που αφορούν, κυρίως, στην αναδιάρθρωση των ομάδων της Γ’ Εθνικής ή, ακόμη, και στην αύξηση αυτών τοποθετώντας τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ στην περίπτωση που η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται περισσότερο η ευελιξία του  πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι δαπάνες των μετακινήσεων περιορίζονται ενώ το πρωτάθλημα θα διαρκεί μέχρι τον Μάϊο, αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων). Επιπρόσθετα, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωσητου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, προτείνεται η συμμετοχή σε αυτό, αποκλειστικά και μόνο, Ελλήνων ποδοσφαιριστών προκειμένου να αναδειχθεί το ταλέντο τους καινα αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, ακόμη και στο εξωτερικό. Τέλος, όσον αφορά στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ για τα παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή των εξόδων από τους ερασιτέχνες παράγοντες και, συνεπώς, την καλύτερη ανταπόκρισή τους στις διάφορες οικονομικές απαιτήσεις.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Η κ. Μακρή στηρίζει το εύλογο των προτάσεων του Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος» για τη δημιουργία ενός περισσότερο ανταγωνιστικού και προκλητικού, στην εξέλιξη του, πρωταθλήματος, ελπίζοντας ότι η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εξετάσει με προσοχή και θα αξιολογήσει, με την ανάλογη δημιουργικότητα, τα πλεονεκτήματα και τα πιθανά αποτελέσματα των ως άνω εισηγήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.