Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή κατέθεσε σήμερα, κοινοβουλευτική αναφορά, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, υποστηρίζοντας το αίτημα του Δήμου Ρ. Φεραίου για την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή του και, συνακόλουθα, την χρηματοδότηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.Α.Π.),

προκειμένου η τελευταία, να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών έως τον Ιούνιο του 2020. Τα ορθά μέτρα αυτοπεριορισμού των πολιτών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα την άκρως μειωμένη αποπληρωμή των λογαριασμών και την σχεδόν μηδενική εισπραξιμότητα των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης από μέρους της επιχείρησης.

Οι μηδενικές εισπράξεις τις επιχείρησης, οδηγούνστην αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών της αναγκών έως τον Ιούνιο του 2020, όπως είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων της, η αγορά των απαραίτητων υλικών για την συντήρηση και την επισκευή βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και τα καύσιμα κίνησης των οχημάτων της επιχείρησης. Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου αιτήματος η κ. Μακρή μέσω της κατάθεσης της κοινοβουλευτικής αναφοράς προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος, είναι γνωστός, για την αποτελεσματικότητα και την άμεση δράση του, στηρίζει έμπρακτα το αίτημα του Δήμου για την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή του και κατ’ επέκταση,  την χρηματοδότηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και άρδευσης, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι επιβεβλημένη.

Ενωμένα Φροντιστήρια
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.