Δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος που αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους δύο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη

Αρατσέλι των Φιλιππίνων, όταν η κάλπη έδειξε ότι το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ήταν η απόλυτη πλειοψηφία.

Η Σου Κοντίλα κι ο συνυποψήφιός της για την δημαρχεία του Αρατσέλι στο νησί Παλαουάν, Νοέλ Μπερίνο, έλαβαν από 3,455 έκαστος στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην πόλη των περίπου 15.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα η περιοχή να βρεθεί μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας, καθώς η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα κι ακριβή υπόθεση.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Έτσι, αφού αμφότεροι οι υποψήφιοι αρνήθηκαν να βάλουν τα ονόματά τους στην κληρωτίδα ώστε να αποφασίσει η τύχη, επέλεξαν έναν πιο δραματικό τρόπο για να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος της περιοχής, που δεν ήταν άλλος από το φημισμένο στρίψιμο του κέρματος και μάλιστα όχι μία φορά, αλλά μέχρι ο πρώτος υποψήφιος να «κερδίσει» στο κορώνα γράμματα τρεις φορές.

Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε με σκορ 3-0 η Σου Κοντίλα, επικρατώντας του πρώην δημάρχου Νοέλ Μπερίνο στον ιδιότυπο αυτόν τρόπο εκλογής δημάρχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το στρίψιμο του κέρματος αποτελεί πάγια επιλογή των Φιλιππινέζων όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.