Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην 1η Διεθνική Συνάντηση στην Ισπανία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + /Δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» με αριθμό σύμβασης 2017-1-ES01-KA219-037910_2 και τίτλο «The Odyssey revisited – Teaching European values in a divided continent». Αυτό επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σχολεία εταίρους από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Κύπρο, την Τουρκία στη διοργανώτρια χώρα , την Ισπανία.

Η ατζέντα συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα όπως:

  1. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ταξιδιών στην Ελλάδα και Κύπρο, τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών της κάθε χώρας, τη διαμονή τους καθώς και τα κριτήρια επιλογής τους.
  2. Τη δημιουργία ενός διαδραστικού ψηφιακού comic με ρεαλιστικό περιεχόμενο. Ο Ody -που μοιάζει με τον Ομηρικό Οδυσσέα- ο ήρωας του κόμικ, θα περιπλανηθεί στις έξι χώρες με τελικό προορισμό, τη γη της επαγγελίας, τη Σουηδία εκεί όπου βρίσκεται και η οικογένειά του. Σε κάθε ταξίδι θα προσλαμβάνει διάφορες αξίες όπως της φιλοξενίας, της αγάπης, του αλτρουισμού, του ανθρωπισμού κ.τ.λ.
  3. Την εκμάθηση και χρήση διαδραστικών μέσων, όπως Twinspace, project website, project facebook group.
  4. Την οργάνωση και χρήση portfolios για τους μαθητές.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι επισκέψεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο στο σχολείο IES Alpujarra στην πόλη Orgiva όσο και στο δημαρχείο. Στο σχολείο έγιναν εκτενείς συζητήσεις με μαθητές-μετανάστες από το Μαρόκο και άλλες περιοχές ενώ στο δημαρχείο, υπήρχε ένθερμη υποδοχή από το δήμαρχο της Orgiva.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και περιμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο σχολείο μας, στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, την εκπαιδευτική ομάδα και τους μαθητές από τις 5 χώρες. Η επίσκεψη θα γίνει στις 22-29 Απριλίου.

Με εκτίμηση

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.