Καλή χρονιά για τα μήλα στη Ζαγορά


Στα 12 – 13 εκατομμύρια κιλά εκτιμάται ότι θα φθάσει η φετινή παραγωγή μήλων στην περιοχή της Ζαγοράς, η συγκομιδή των οποίων συνεχίζεται και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου περίπου.

Αυτό δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κ. Διονύσης Βαλασσάς, επισημαίνοντας πως, παρά τις κάποιες ζημιές που υπέστη η παραγωγή, από βροχές και χαλάζι, σε γενικές γραμμές η χρονιά είναι καλή.

Από τις ποσότητες που θα παραχθούν, ένα ποσοστό γύρω στο 30% θα πάρει το δρόμο της εξαγωγής προς τις αγορές κυρίως της Μέσης Ανατολής, όπου ο Συνεταιρισμός σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά στην τιμή που θα πάρει ο πάρει ο παραγωγός από τον Συνεταιρισμό, όπως είπε ο κ. Βαλασσάς, αναμένεται κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ήτοι 76,5 λεπτά το κιλό για τα μήλα Α’ κατηγορίας και 32,5 λεπτά το κιλό για τα μήλα χαμηλότερης ποιότητας.

Σχόλια

σχόλια

Όλυμπος - Γαλακτοκομικά

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Διαφημιστείτε μαζί μας

Χιλιάδες άτομα καθημερινά, αναζητούν επιχειρήσεις σαν και τη δική σας!
Γιατί να μην βρουν τη δική σας;
Ξεκινήστε τώρα την online διαφήμισή σας και δείτε τα αποτελέσματα άμεσα!

Κλικ εδώ, για να δείτε όλες τις επιλογές διαφήμισης και την χρέωσή τους.