Η 11η Μαΐου θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, τις επόμενες ημέρες.

Το σενάριο που μελετάται από το υπουργείο είναι να αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 22 ή στις 29 Ιουνίου.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Έως τότε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα μπούν σε τάξεις σε ολιγομελή τμήματα, πιθανότατα στις 11 Μαΐου αλλά στο τραπέζι είναι και η 18η του μήνα. Σύμφωνα με το Open οι τάξεις με 20-22 παιδιά θα «σπάσουν» σε τρία μικρότερα τμήματα με 7-8 μαθητές για να τηρηθούν στο μέγιστο δυνατόν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου προγραμματίζεται να γίνουν μαθήματα μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι για τα γενικής παιδείας. Ένα σενάριο που επίσης εξετάζεται είναι τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου να γίνουν και σε πρωινή και σε απογευματινή βάρδια.

Το υπουργείο Παιδείας θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα. Θεωρείται πάντως πιθανότατο ότι τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά ανά περιοχή.

Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασιστεί για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, με πιθανό -ωστόσο- σενάριο να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών, ακόμη και να λήξει νωρίτερα το σχολικό έτος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ειδικοί επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος καθως ο μαθητικός πληθυσμός μπορεί να αποτελέσει «βόμβα» διασποράς του κορονοϊού.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.