antipolitefsi-anakoinoseisΣήμερα Κυριακή 2-10-2016, συνήλθε το Δ.Σ. του δήμου Ρ.Φεραίου για την εκλογή νέου προέδρου, μετά την υποβολή παραίτησης του απελθόντα προέδρου, Ιωάννη Σκρίμπα. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Γιάννη Σκρίμπα σε παραίτηση είναι γνωστοί προφανώς στον κ. Νασίκα και αν κρίνουμε απ αυτά που ακούσαμε στο Δ.Σ., με την προφορική υποβολή παραίτησης του προέδρου, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν την δημοτική αρχή. Τα ‘’δύο χρόνια χαμένα’’  άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση και των πολιτών του δήμου μας. Σε ότι μας αφορά, θέλουμε να εξάρουμε την αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά του απελθόντος προέδρου τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπου προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στη λειτουργία του Δ,Σ, μακριά από παραταξιακές αγκυλώσεις και μικροκομματικές τακτικές, όσο και κατά το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την αποδοχή της παραίτησής του. Σε κάθε περίπτωση όμως η εκλογή ενός ‘’υπηρεσιακού’’ προέδρου για διάστημα πέντε μηνών είναι μια εσωτερική διαδικασία της ομάδος πλειοψηφίας (όπως  αυτή έχει απομείνει) και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε σε μια εκλογή παρωδία. Άλλωστε ο Καλλικράτης στο άρθρο 64, παρ.1 είναι σαφής: Άρθρο 64 – Εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου1. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ραντεβού λοιπόν την Kυριακή 5 Μαρτίου του 2017 όπου θεσμικά θα πρέπει να προβούμε στην εκλογή του νέου προέδρου του Δ.Σ. ελπίζοντας πως αυτόν θα τον αφήσουν να επιτελέσει το έργο του,  ολοκληρώνοντας την θητεία του.

Υ.Γ.  Σε ότι έχει σχέση με την αθλιότατη ‘’επέμβαση΄΄ που γίνεται στην είσοδο της πόλης μας από τη ΒΙΟΛΑΡ, έχουμε να τους πούμε πως αργά ξύπνησαν! Έπρεπε να φτάσουν οι γραμμές στην άσφαλτο για να μας ξαναφωνάξουν να συζητήσουμε αφού προηγουμένως υποβάθμισαν το γεγονός και το έργο της διαπαραταξιακής επιτροπής,  αφήνοντας τους πολίτες του Βελεστίνου στο σκοτάδι. Babis Pasxos

Ενωμένα Φροντιστήρια

27 Ιουλίου ·

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΑΡ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Η ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ…

( Η ανάρτησή μας στον προσωπικό μας λογαριασμό, στις 27 Ιουλίου)

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

του δήμου Ρ. Φεραίου

Πάσχος  Στ.  Χαράλαμπος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.