Ώρα για σκέψεις …

0
48

Και ενώ θα περίμενε κανείς με καυστικότητα και ύφος δικαστικού λειτουργού για μια ακόμη φορά να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να άγουμε και να φέρουμε από τον Άννα στον Καϊάφα αρχές και υπευθύνους για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και στο τέλος να τους οδηγήσουμε στον Πιλάτο, δεν το πράξαμε.

Αρκεστήκαμε στο γεγονός πως η Εβδομάδα των Παθών που καταλήγει στην Ανάσταση είχε ένα πιο βαθύ νόημα. Το πέρασμα από τα πάθη στη λύτρωση και τον εορτασμό της ανανέωσης και της ανάτασης.

Για κάποιους άλλους ήταν μια δοκιμασία. Διότι όταν το πορτοφόλι είναι άδειο, η τσέπη τρύπια, και εσύ πρέπει να εξηγήσεις γιατί φέτος δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις τα αυτονόητα στην οικογένειά σου, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο Ντοστογιέφσκι, στους “Αδελφούς Καραμαζώφ” είπε: “χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται”, αλλά η γιορτή του Πάσχα μας δηλώνει “Με το Θεό, όλα είναι δυνατά”.

Η αγάπη προς όσους εκτιμούμε και ανήκουν είτε στον κλειστό μας κύκλο, είτε σε γνωστούς και φίλους, όφειλε εκείνες τις ημέρες όχι μόνον να δυναμώνει αλλά και να εμπεριέχει όχι μόνο τότε αλλά και για όλο τον χρόνο, το ενδιαφέρον μας για το σύνολο.

Αυτό το «εμείς» που ξεχάσαμε την εποχή των παχέων αγελάδων ο καθένας για τους δικούς του λόγους οφείλει να επανέλθει στις ζωές μας.

Πάσχα δεν ήταν η λατρεία του φαγητού, το πανηγύρι, ο χορός και το ποτό, οι σούβλες, η ανταλλαγή ευχών.
Ήταν μια ευκαιρία για να ρίξεις μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό σου κόσμο και να σκεφτείς…

Κάποιοι απλά δεν το έκαναν …

Η συνέχεια στο αγαπημένο σας karla.news
Φιλικά, οι διαχειριστές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.