Ως και 30% χάνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Ως και 30% χάνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Δικαιότερα θα γίνουν, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, τα επιδόματα με στόχο να ενισχυθούν οι οικογένειες που αποκτούν το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι ωστόσο θα χάσουν χρήματα και έτσι αναμένονται αντιδράσεις.

Τα επιδόματα που αφορούν στα παιδιά θα απορροφήσουν από τον προϋπολογισμό 910 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το οικογενειακό είδομα, ωστόσο τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν αφαιρούν χρήματα για την ενίσχυση των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά.

Το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων καταργείται. Οι 32.600 οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και με εισοδήματα από 13.500 έως 45.000 θα δουν μειώσεις από 1,5% έως 18% ενώ από από 6,6% έως 30% θα χάσουν 22.500 οικογένειες, με εισοδήματα από 22.500 έως 67.000.

Τα νέα ποσά του μηνιαίου επιδόματος

• 70 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί, από 40 το 2017

• 140 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, από 80 το 2017

• 280 ευρώ για οικογένεια με 3 παιδιά, από 240 το 2017

• για κάθε επιπλέον παιδί μετά το 3ο θα προστίθενται 140 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.