Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου κατά των διοδίων Βελεστίνου

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου κατά των διοδίων Βελεστίνου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου εκφράζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στην κατασκευή πλευρικού σταθμού διοδίων στην είσοδο της Εθνικής Οδού στον κόμβο Βελεστίνου για τους κατευθυνόμενους προς Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής «θεωρούμε ότι τα πλευρικά διόδια θα επιβαρύνουν τους δημότες όχι μόνο για τις διαδρομές προς Αλμυρό-Λαμία-Αθήνα αλλά και για τις κοντινές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου, καθώς το Αερινό (Τ.Κ. Αερινού) βρίσκεται στη διαδρομή του άξονα της Εθνικής οδού Βελεστίνου-Αθήνας.

Το γεγονός ότι κλείνει σταδιακά ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) δεξιά και αριστερά θα αναγκάζει τους δημότες να χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των νέων διοδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος από τη χρήση αυτού λόγω έλλειψης οδικής ασφάλειας.

Η απόφαση κατασκευής πλευρικών διοδίων λήφθηκε δίχως να προηγηθεί διάλογος και πλαίσιο συζήτησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Με το παρόν ψήφισμα:

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων, διότι αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή παρέμβαση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.

2. Τη μη εφαρμογή πολιτικών, όπως η ανωτέρω, που επιβαρύνουν οικονομικά την περιοχή μας, δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα στους πολίτες του Δήμου μας.

Λόγω όλων αυτών των συνεπειών, εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα μία τέτοιου είδους αδικία θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη λήψη περαιτέρω αποφάσεων στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.